ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαλάς: Έλλειψη σχεδιασμών της Κυβέρνησης στο Κυπριακό

Στέρησε τις προοπτικές της Κύπρου για να καταστεί περιφερειακό ενεργειακό κέντρο

Για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου και για παλινωδίες και αυτοσχεδιασμούς της Κυβέρνησης, έκανε λόγο ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, χαιρετίζοντας την παρουσία του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του Επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε πως «οι παλινωδίες και οι αυτοσχεδιασμοί της απερχόμενης Κυβέρνησης έχουν στερήσει την προοπτική μέχρι σήμερα της χώρας μας στο να καταστεί ένα περιφερειακό ενεργειακό κέντρο. Χαρακτηριστικά», πρόσθεσε, «κι ενώ συζητείτο η μεταφορά φυσικού αερίου από τις γειτονικές χώρες σε τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο, πλέον στο τραπέζι έχουν μπει εναλλακτικές επιλογές όπως η Τουρκία αλλά και η μεταφορά του δικού μας φυσικού αερίου σε τερματικά άλλων χωρών».

Ο κ. Μαλάς είπε πως οι υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι ένα μείζον θέμα εθνικής στρατηγικής και εθνικής συνεννόησης, το οποίο αφορά το μέλλον του τόπου και τις μελλοντικές γενιές και το οποίο δεν μπορεί να τυγχάνει της όποιας προεκλογικής εκμετάλλευσης.

«Έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τη συνέχιση και ενίσχυση των ερευνών, την κατάθεση ολοκληρωμένου πλαισίου αξιοποίησης των κοιτασμάτων μας, την προώθηση δημιουργίας έργων υποδομής, την ανάδειξη του ρόλου της Κύπρου ως χώρα μέλους της Ε.Ε. αλλά και την αξιοποίηση της επιστημοσύνης και Κύπριων καταξιωμένων επιστημόνων στον τομέα», είπε.

Πρόσθεσε πως βασική στρατηγική της δικής του διακυβέρνησης θα είναι η μετατροπή της ΚύπροΥ σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο ώστε να καταστεί πολιτική και ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέσης Ανατολής.

Οσον αφορά την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο, ο κ. Μαλάς είπε πως αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς και τη σχέση καλής γειτονίας με την Αίγυπτο, η οποία έχεις τις ρίζες της στην εποχή των Προέδρων Μακαρίου και Νάσερ. «Αυτή τη σχέση είναι που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να επεκτείνουμε σε πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό αλλά και ενεργειακό επίπεδο το οποίο αποτελεί και ένα από τους βασικούς άξονες αυτής της συνεργασίας», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X