ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρικές Εκλογές: Μαλάς και Αναστασιάδης θα δώσουν μάχη στον Β' Γύρο (Pics, Vids)

Έτσι κύλησε η πρώτη Κυριακή των εκλογών

Πανηγυρικά πέρασαν στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, οι Σταύρος Μαλάς και Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρώτο να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να προσπερνά σχετικά άνετα τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον δεύτερο να επιβεβαιώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, που τον ήθελαν να μεταβαίνει άνετα στην δεύτερη Κυριακή.

Το 24News κάλυψε από το πρωί της Κυριακής την ψηφοφορία, με φωτογραφίες, βίντεο και δηλώσεις των υποψηφίων από τα εκλογικά κέντρα, αλλά και στην συνέχεια, με τα αποτελέσματα των exit polls, αλλά και τις δηλώσεις των θριαμβευτών, αλλά και των ηττημένων.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, τα οποία, επίσης, είχαν επικρατούσα θέση στην ροή μας, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω:

23:35Τι ισχύει με την Αστυνομική προστασία των υποψηφίων

22:01 - Αναστασιάδης: Αντίπαλος όλων μας, τα προβλήματα (Vid)

22:00Μαλάς: Να αποφασίσουν οι πολίτες να βαδίσουμε ένα διαφορετικό δρόμο

21:58 - Νικόλας: «Νιώθω πικρία»

21:57Θύμωσε ο Λιλλήκας: «Προτίμησαν να διαμαρτυρηθούν από τον καναπέ»

21:35Πανηγυρική η δήλωση Αβέρωφ

20:18Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση - Αναλυτικά τα αποτελέσματα (Pic)

19:57 - Σε πελάγη ευτυχίας ο Άντρος - Οι πρώτες του δηλώσεις (Vid)

19:42 - Πανικός και ζιβανίες στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά! (Vid)

19:20 - Επιτελεία: Πανηγυρίζουν κάποιοι, προβληματίζονται οι άλλοι (Pics)

18:56 - Η πρώτη δήλωση από το επιτελείο Χρίστου (Vid)

18:55 - Άνοιξαν οι «τενέκκες» (pics)

18:33 - Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών - Δείτε ζωντανά

18:25 - Στο 71,4% το τελικό ποσοστό συμμετοχής

18:00 - Αυτά έδειξα τα exit poll των καναλιών 

17:59 -  Οι κάλπες έκλεισαν

17:36 -  Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου συνεχίζεται ομαλά η ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, Έπαρχος Γεώργιος Χρυσαφίνης, ανέφερε ότι μέχρι τις 17.00 το απόγευμα είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 66,68% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή 20,996 άτομα.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18.00 και η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

17:35 - Όταν ο Καρεκλάς ήταν «μωρό»! (Vid)

17:10 - Στα «κόκκινα» η αποχή!  Στο 66,2% το ποσοστο συμμετοχής μέχρι η 5 ώρα. Αναλυτικά: ΛΕΥΚΩΣΙΑ 67,6% ΛΕΜΕΣΟΣ 63,4% ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 66,7% ΛΑΡΝΑΚΑ 67% ΠΑΦΟΣ 68% ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 62%

 Τα αντίστοιχα του 2013: ΛΕΥΚΩΣΙΑ 77,4% ΛΕΜΕΣΟΣ 76,4% ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 79,7% ΛΑΡΝΑΚΑ 79,6% ΠΑΦΟΣ 79,3% ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 69,1%

17:05 - VIRAL - «Σάσ' μου τζιείνον τον δρόμο να μπαίνω έσσω μου»! (Vid)

16:58 -  Χαμηλή η μέχρι στιγμής συμμετοχή ψηφοφόρων στο εκλογικό κέντρο της Νέας Υόρκης 

Χαμηλή η μέχρι στιγμής συμμετοχή ψηφοφόρων στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στη Νέα Υόρκη, όπου ωστόσο η ψηφοφορία έχει διάρκεια μόλις 4 ώρες, 7 με 11 το πρωί (2-6 μμ ώρα Κύπρου). Στα μισά της ψηφοφορίας, στις 9 το πρωί, επί συνόλου εγγεγραμμένων 119 ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα οι 10.

16:29 - Παρατράγουδα! Υβριστικά συνθήματα σε τοίχους και φωτογράφιση ψηφοδελτίων

15:55 Η μειωμένη προσέλευση στην κάλπη κινητοποίησε πλήρως τα επιτελεία των υποψηφίων. Παρά την απαγόρευση μηνυμάτων επιτελεία υποψηφίων, προχωρούν σε μαζικά μηνύματα καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη.

15:30 Στα ποσοστά των Βουλευτικών Εκλογών του 2016 εκτιμάται ότι θα κινηθεί το ποσοστό συμμετοχής στις Προεδρικές Εκλογές. Ο Γενικός Έφορος Εκλογής Κύπρος Κυπριανού ερωτηθείς από την "Κ" αν με βάση τα τελευταία ποσοστά προσέλευσης το τελικό θα κυμαίνεται στα επίπεδα των Προεδρικών του 2013 ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ωστόσο συμπλήρωση η τάση που φαίνεται να υπάρχει είναι ότι τα ποσοστά των φετινών Προεδρικών θα κυμανθούν στα επίπεδα των Βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογών:

15:25 Στο 50,9% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 15.00 η ώρα. Ωστόσο η απόκλιση με το 2013 είναι μεγάλη και κινείται τις - 10 μονάδες.

Αναλυτικά: Λευκωσία: 53,4%, Λεμεσός: 48,3%, Αμμόχωστος: 50%, Λάρνακα: 50%, Πάφος: 53%, Εξωτερικό: 40%.

Στο 30,2% στις 12:00 η προσέλευση στις κάλπες

Μειωμένη συνέχισε μέχρι τις 12.00 η προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με τις προεδρικές του 2013 ενώ είναι στο ίδιο επίπεδο με τις βουλευτικές του 2016. Τα στοιχεία για την προσέλευση των ψηφοφόρων ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Κύπρος Κυπριανού

Κομψές στις κάλπες οι γυναίκες των υποψήφιων προέδρων (pic)

Oι αγαπημένες κυρίες των υποψήφιων προέδρων βρέθηκαν δίπλα τους σε αυτή την τόσο σημαντική μέρα για αυτούς, αφού οι εκλογές είναι γεγονός. Οι ίδιες έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές τους εμφανίσεις και μας εξέπληξαν ευχάριστα. Δείτε εδώ τι επέλεξαν να φορέσουν

«Έλιωσε» από το γέλιο ο Λούης, βλέποντας το ρετρό του ΡΙΚ (Vid)

Σε τρελό γέλιο ξέσπασε ο γνωστός παρουσιαστής, Λούης Πατσαλίδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο του ΡΙΚ, μαζί με τον κωμικό Κωστάκη Κωνσταντίνου, για να σχολιάσουν την εκλογική διαδικασία, από άλλη οπτική γωνία!

Αιτία του απίστευτου γέλιου, ήταν η προβολή του ρετρό αφιερώματος του καναλιού στις Βουλευτικές Εκλογές του 1981, όταν τα τεχνικά μέσα ήταν τα ελάχιστα και η εικόνα ακόμα ήταν μαυρόασπρη. Το απόσπασμα εδώ!

12:15 Αρχιεπίσκοπος: Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών “Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών και του λαού ” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημήτρειο Δημοτικό Σχολείο προσθέτοντας πως μέχρι προχθές μιλούσαν οι πολιτικοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως σήμερα θα μιλήσει ο λαός σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει λίαν σεβαστό απ’ όλους και ευχήθηκε εκείνος που θα αναλάβει να υπηρετήσει πιστά την πατρίδα .

Γιατί , όπως συνέχισε, το εθνικό μας θέμα είναι δυστυχώς είναι άλυτο πέραν του μισού αιώνος και συνεχίζεται.

Πρόσθεσε μάλιστα “ εμείς ως Εκκλησία , όποιος αναλάβει την νέα προεδρία εμείς θα σταθούμε δίπλα του να τον βοηθήσουμε,όποιος και αν είναι ”.

12:15 Όλους στην κάλπη κάλεσε ο Περδίκης Την ευχή η μέρα αυτή να είναι ημέρα δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως, στον Στρόβολο.

«Είναι μέρα σήμερα που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας, γι’ αυτό το πρώτο και πιο σημαντικό που πρέπει να λεχθεί είναι η ανάγκη, η υποχρέωση, το δικαίωμα να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία όλοι οι πολίτες», πρόσθεσε.

Διαφορετικά, συνέχισε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο, «αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη μέσα από την εκλογική διαδικασία να αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα, να φέρουν την ελπίδα, να αναζητήσουμε περισσότερη αξιοπιστία στην πολιτική και να οδηγήσουμε την χώρα μας στην κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη, να ελευθερώσουμε τον τόπο μας από την τουρκική εισβολή, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε όλοι ευθύνη, και οι πολιτικοί και οι πολίτες».

«Γι’ αυτό εύχομαι η μέρα αυτή να είναι ημέρα δημοκρατίας και θα γίνει μέρα δημοκρατίας με την συμμετοχή των πολιτών», κατέληξε.

12:10 Η δήλωση του Ευστρατίου για την φτώχεια του λαού Ασκώντας σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Ευστρατίου δήλωσε ότι ο λαός θα αναδείξει Πρόεδρο που θα βγάλει την Κύπρο από την φτώχεια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Κέντρο ΣΤ`, στην Πάφο, ο κ. Ευστρατίου ανέφερε πως σήμερα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, σημειώνοντας πως "σήμερα ο κυπριακός λαός θα δείξει και θα αναδείξει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα βγάλει την Κύπρο από την φτώχεια και τη βιοπάλη".

Ο κ. Ευστρατίου είπε πως ο ίδιος θα είναι πάντα δίπλα στους φτωχούς, τους αδικημένους, δηλώνοντας πως "όσο η καρδιά του κτυπά θα κτυπά παλμούς αγώνων, ελευθερίας και δικαίωσης αυτού του τόπου".

Ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά υγεία, χαρά και ευλογία στο σπίτι του ενώ συνεχάρη την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών.

11:30 Περήφανος ο Αβέρωφ «Τάξη και πολιτισμό» διαπίστωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, στο Γυμνάσιο Ακρόπολης στους Άγιους Ομολογητές.

Κατά την δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε όλους τους λειτουργούς που εργάστηκαν για την διοργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών, ενώ έστειλε κι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, που αφορά το πέρας και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.

Επέμεινε στις χειροπέδες ο Αριστείδου Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χάρης Αριστείδου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί, στο Β' Δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, δηλώνοντας ότι θα τιμωρήσει αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ότι κατέστρεψαν την οικονομία.

Στη σύντομη δήλωσή του, είπε ότι εάν ο κυπριακός λαός τον εκλέξει, "θα φορέσει χειροπέδες" - κατά την έκφρασή του - σε αυτούς που - σύμφωνα με τον ίδιον - κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία.

Δωροκουπόνια για «εξαγορά» ψήφων Καταγγελία ενώπιον του Εφόρου Εκλογών έγινε από πολίτη για δωροδοκία στο Στρουμπί της Επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω καταγγελία αφορά επιτελείο το οποίο μοίραζε δωροκουπόνια υπεραγοράς για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν τον δικό του υποψήφιο. Δείτε βίντεο εδώ

11:15 Αισιόδοξος ο Χρίστου Το εκλογικό του δικαίωμα στο Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου του Πολιτικού, άσκησε στις 11:15, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστος Χρίστου. Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ

10:30 Σβέλτος ο Λιλλήκας στην κάλπη! Στο Λύκειο Ακροπόλεως στον Στρόβολο, άσκησε στις 10:30 το πρωί, το εκλογικό του δικαίωμα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας.

Στην δήλωσή του, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, για να δώσουν την ψήφο τους στον υποψήφιο της επιλογής τους, καθώς η αποχή δίνει το δικαίωμα σε άλλους για να επιλέξουν την δική τους τύχη.

10:25 Μιχάλης Μηνά: Οι νέοι να σηκωθούν από τα cafe 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μιχάλης Μηνά κάλεσε σήμερα τους νέους να σηκωθούν από τα καφέ και να πάνε να ψηφίσουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτήριας.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, στο Στρόβολο, ο κ. Μηνά χαρακτήρισε αυτές τις εκλογές ως «πάρα πολύ κρίσιμες», προσθέτοντας ότι «εμείς ως Κόμμα Δικαιοσύνης εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση του Κύπριου ψηφοφόρου με τα όσα έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Έχουμε τεράστια πίστη ότι θα πράξει αυτό που πρέπει και παρακαλούμε τη νεολαία να μας κάνει το χατίρι να σηκωθεί από τα καφέ μια ώρα να ψηφίσει. Θέλουμε τη νεολαία να έχει άποψη σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας" ενώ έκανε λόγο για "κυβέρνηση συνασπισμού, εθνικής σωτηρίας». 

10:00 Ψήφος με «καρφιά» από Μαλά: Κατά την δήλωσή του από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Μαλάς κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, για να δώσουν την ψήφο τους στον υποψήφιο που δεν έχει υποτιμήσει την νοημοσύνη τους, ανέφερε χαρακτηριστικά, και τους έχει πείσει με τις θέσεις του, καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

09:40 Δήλωση Μαρίνου Σιζόπουλου: Σήμερα αποφασίζουν οι πολίτες και με την ψήφο τους είτε μπορεί να επιβραβεύσουν για τη μεγάλη οικονομική κρίση και την πορεία που έχει πάρει το εθνικό μας ή να στηρίξουν τις δυνάμεις της αλλαγής για μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα της κοινωνίας. Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων είναι ένδειξη ενίσχυσης των θεσμών. Είτε θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία είτε θα αλλάξουμε για να έχουμε ελπίδα και αισιοδοξία.

09:31 Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου: Πρωταγωνιστές σήμερα δεν είναι οι υποψήφιοι αλλά οι πολίτες,. Με τη συμμετοχή τους ενισχύουν την δημοκρατία. Με τις επιλογές τους, καθορίζουν την πορεία της πατρίδας μας. Για λύση με τη νέα στρατηγική, για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης. Για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Για αλλαγή με αξιοπιστία και ελπίδα.

9:30 - Άρχισαν τα ευτράπελα - «Εσιης κοτσιηνάι Πρόεδρε»

09:10 - Ψήφισε ο Νίκαρος - «Η ευθύνη είναι στον λαό»

08:30 - Ψήφισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού 

08:00 Tα όσα είπε ο Γενικός Έφορος Εκλογών για τα SMS με τις δημοσκοπήσεις:
«Καταγγελίες έγιναν χθες το απόγευμα. Είμαστε σε επικοινωνία με την Αστυνομία. Βρίσκεται υπό διερεύνηση το θέμα. Χθες δόθηκαν καταθέσεις, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με στελέχη της Cyta. θα γίνει ό,τι πρέπει για να εντοπιστεί η πηγή. Η αστυνομία θα προχωρήσει στις ενέργειες που χρειάζεται ώστε να μπορέσει η Cyta να αποκαλύψει ονόματα»

Διαβάστε, επίσης:

Έλσα Αναστασιάδη! «Καλή επιτυχία παπά μου» (pic)

Αυτά είναι τα χωριά με τους λιγότερους εκλογείς (λίστα)

Χαλάρωση με σύζυγο, παιδιά και εγγόνια, για τον Νίκαρο! (Pics)

Το συναπάντημα Μαλά-Λιλλήκα και τα χαμόγελα στην παλιά Λευκωσία! (Pics)

«Εΐβα» με όλους, έκανε ο Νικόλας! (Pics)

Όλες οι πρόνοιες έχουν ληφθεί και για τα άτομα με φυσική αναπηρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εφόρου Εκλογών, ο εκλογέας που λόγω τυφλότητας ή άλλης φυσικής ανικανότητας δεν μπορεί να ψηφίσει μόνος του, σημειώνεται, μπορεί επίσης να ζητήσει από τον προεδρεύοντα υπάλληλο να τον βοηθήσει στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, σύμφωνα με την επιθυμία του, στην παρουσία ενός από τους βοηθούς υπαλλήλους του εκλογικού κέντρου.

Μέχρι και αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε πως "σχεδόν δυο χιλιάδες μέλη θα εργαστούν γι` αυτά τα καθήκοντα, που αφορούν την παρουσία της Αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα, οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα συμπεριλαμβανομένων και περιπολιών διαφόρων χώρων, καθώς και άλλα μέτρα τα οποία θα ληφθούν", υποδεικνύοντας ότι θα υπάρχουν και ομάδες που θα βρίσκονται σε εφεδρεία για οτιδήποτε ενδεχομένως προκύψει, ενώ η Αστυνομία θα ανταποκριθεί κανονικά και στα καθημερινά της καθήκοντα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X