ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιλλήκας: «Πάθαμε αλλά δεν μάθαμε»

«Και τα κόμματα έχουν ευθύνες για την κατάληξη του Συνεργατισμού»

Η Συμμαχία Πολιτών δεν μπορεί κάτω από εκβιασμούς να επιβραβεύσει μια ετεροβαρή συμφωνία για την απορρόφηση των εργασιών του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Λιλλήκας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική εγγύηση για τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα και για τη δέσμη νομοθετημάτων για αντιμετώπιση των ΜΕΔ.

Διαβάστε επίσης: Θεολόγου: «Κάποιοι έκαναν το Success Story να κλαις στόρι»

Πάθαμε αλλά δεν μάθαμε, και αυτή τη φορά η Βουλή βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι δεν αλλάξαμε κουλτούρα.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών, στις εποπτικές αρχές και τις διοικήσεις των τραπεζών, όπως και κομματικές ευθύνες, καθώς συμμετείχαν στις διοικήσεις κομματικά διορισθέντες.

Κατά τον κ. Λιλλήκα η ύψιστη ευθύνη επιμερίζεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την ελπίδα ότι η έρευνα για τον Συνεργατισμό θα οδηγήσει σε κάθαρση.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε ο Άντρος Κυπριανού

Καλούμαστε να εμπιστευθούμε τον Υπουργό Οικονομικών στα τυφλά για μια κάκιστη και ετεροβαρή, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων συμφωνία, είπε, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση εγκλημάτησε όταν διαπραγματευόταν την πώληση του Συνεργατισμού.

Διαβάστε επίσης: Πυρά από Χρίστου: «Διορίσατε ανίκανους κλέφτες ψεύτες και απατεώνες»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X