ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιλλήκας: Έτοιμος να καταθέσει την πρόταση του στον ΣΥΚΑΛΑ

«Ελπίζω ότι αυτή την πρόκληση, την οποία αποδέχομαι, να την αποδεχθούν και οι υπόλοιποι»

Την πρόταση του ΣΥΚΑΛΑ για κοινή συνάντηση όλων των επιτελείων των Υποψηφίων Προέδρων, με στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας κοινής πρότασης των κουρεμένων καταθετών αποδέχθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητά του, αν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους άλλους υποψηφίους, να καταθέσει σε ένα δημιουργικό διάλογο την πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών.

Μιλώντας μετά το πέρας συνάντησης του με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΑΛΑ, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «είμαι έτοιμος με το επιτελείο μου, αν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους άλλους υποψηφίους, να καταθέσουμε σε ένα δημιουργικό διάλογο την πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εμπλουτισμό αυτής της πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και άλλες ιδέες από όπου και αν προέρχονται που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο. Ελπίζω ότι αυτή την πρόκληση, την οποία αποδέχομαι, να την αποδεχθούν και οι υπόλοιποι ώστε τις επόμενες λίγες μέρες να έχουμε μια από κοινού τελική διαμορφωμένη πρόταση».

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να διορθωθεί η κοινωνική αδικία που προκλήθηκε με τη «ληστρική απόφαση» για το κούρεμα καταθέσεων.

Περαιτέρω, ο κ. Λιλλήκας κατέθεσε εκ νέου την ολοκληρωμένη πρόταση του «για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης με συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους που μπορούν να βοηθήσουν μέσα σε όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην αποκατάσταση κατά 75% των καταθετών που έχασαν τις καταθέσεις τους με το κούρεμα.

«Η δέσμευσή μας», είπε, «είναι ότι αυτό, αν μας τιμήσει ο λαός με τη ψήφο του, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες του κράτους, γιατί αποτελεί υποχρέωση του κράτους που πήρε αυτή ληστρική απόφαση».

Πρόσθεσε πως «οι θέσεις μου διαχρονικά είναι ότι έχει γίνει μια μεγάλη ληστεία σε βάρος των καταθετών της Κύπρου», σημειώνοντας ότι «οικογένειες έχασαν ολόκληρες περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής για να μπορεί η κυβέρνηση να περηφανεύεται ότι αποκατέστησε τα δημοσιονομικά του κράτους και πέτυχε τους στόχους της στην οικονομία».

Είπε ακόμα ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση έκλεβε τις οικονομίες των πολιτών της θα μπορούσε να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα και αυτό δεν σημαίνει δίκαιη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική», εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι «θα πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η κοινωνική αδικία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνις Παπακωνσταντίνου, αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη «διαχρονική στάση του Γιώργου Λιλλήκα», κάλεσε τους υποψηφίους Προέδρους και τα επιτελεία σε μια κοινή συνάντηση, ώστε «εάν όλοι αυτοί που μας λένε ότι συμπάσχουν, να αποφασίσουν σε ένα δίκαιο αλλά προπαντός υλοποιήσιμο σύστημα».

«Εκείνο το οποίο θα θέλαμε επειδή υπάρχουν καλές ιδέες από ορισμένους υποψηφίους -όχι όλους αλλά από αρκετούς- εάν όλοι εννοούν αυτά που λένε, καλό θα ήταν να γίνει μια συνάντηση, ο καθένας να πάει με τις προτάσεις τις δικές του και στο τέλος της ημέρας εάν όλοι αυτοί που μας λένε ότι συμπάσχουν, ότι δικαιούνται αποκατάσταση, να καθίσουν γύρω από μια στρογγυλή τράπεζα και να αποφασίσουν σε ένα δίκαιο αλλά προπαντός υλοποιήσιμο σύστημα γιατί αντιλαμβάνεστε έχουμε μπουχτίσει από τα πολλά τα ‘θα’ τα οποία δεν οδηγούν πουθενά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι καιρός να μπούμε στην πορεία εφαρμογής και υλοποίησης όλων αυτών τα οποία λέγονται».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X