ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιλλήκας: «Αδιάφορος» και «παθητικός» ο Πρόεδρος

«Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος, στο Εθνικό Συμβούλιο, θα αρκεστεί ως συνήθως σε μια εκ των υστέρων ενημέρωση»

Για «αδιαφορία και παθητικότητα» στο Κυπριακό κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανθυποψήφιός του, Γιώργος Λιλλήκας. Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η συγκεκριμένη στάση του ΠτΔ οδηγεί στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους, το οποίο θέλει να προχωρήσει στην εφαρμογή του μοντέλου της Ταϊβάν. Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως αναμένει ότι ο Πρόεδρος θα αρκεστεί σε μια εκ των υστέρων ανασκόπηση των επαφών του στην Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιοδείας του στη Λεμεσό και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για επιβολή "δασμών" από το ψευδοκράτος στους εγκλωβισμένους, ο κ.Λιλλήκας είπε πως "πλέον το ψευδοκράτος προχωρά σε παραβίαση και της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης αλλά και του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή".

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, η κυπριακή Κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να είχε ενημερώσει την ΕΕ και θα έπρεπε να έχει απαιτήσει, έστω και τώρα, διασύνδεση της όποιας οικονομικής και άλλης βοήθειας παίρνουν οι Τ/κ από την ΕΕ, με την υλοποίηση και εκτέλεση των δικών τους υποχρεώσεων.

"Η αδιαφορία και η παθητικότητα που επιδεικνύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποβοηθούν τελικά την Τουρκία να προχωρήσει στην εφαρμογή του πλάνου Β`, το οποίο από ότι φαίνεται, σε αυτή τη φάση, έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ψευδοκράτους", συμπλήρωσε.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση πως το μοντέλο το οποίο θα ακολουθήσει η Τουρκία για το ψευδοκράτος είναι αυτό της Ταΐβάν, "η οποία δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος, δεν μετέχει σε κανέναν διεθνή οργανισμό, όμως η διεθνής κοινότητα έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει και οι συναλλαγές με αυτό το κράτος δεν θεωρούνται παράνομες".

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ.Λιλλήκας είπε πως "σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, εκείνο το οποίο ανέμενα και είχαμε ζητήσει κατ` επανάληψη, ήταν να μας δώσει τα σενάρια, τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης για το ποιο είναι το πλάνο Β` της Τουρκίας".

Εκφράζοντας τη θέση πως "η ιστορία με τα έγγραφα είναι πονεμένη ιστορία και σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε θα βοηθήσει στο να έχουμε εμείς οι ίδιοι πιο αντικειμενική ενημέρωση, αλλά δεν θα προκαταλάβει και δεν θα αποτρέψει τα πλάνα της Τουρκίας", ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι "το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι η ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών".

"Δυστυχώς, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος, στο Εθνικό Συμβούλιο, θα αρκεστεί ως συνήθως σε μια εκ των υστέρων ενημέρωση για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη", είπε και τόνισε πως "δεν είναι αυτό ουσιαστική δουλειά, ούτε συλλογική εργασία, ούτε μπορεί να δημιουργήσει βάσεις για εθνική ενότητα".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X