ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ απο Γαλλία

Ο ενεργειακός σχεδιασμός υλοποιείται παρά τις απειλές

Αναβάθμιση ναυτικής βάσης στο Ζύγι και γαλλικά συμφέροντα μαζί με την ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού που θα επιφέρει αναβάθμιση στην παρουσία της Κύπρου στην περιοχή, συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων (των ευρω-τουρκικών συμπεριλαμβανομένων) Μακρον-ΑναστασιΆδης, όπως είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον της Γαλλίας στην περιοχή και όλοι αντιλαμβάνονται μέσα στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική που συζητείται, αναγνωρίζεται ο ρόλος της Κύπρου ως παροχέας ασφάλειας της περιοχής. Πρέπει να ενισχυθεί αυτός ο ρόλος περισσότερο" είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Από τη συζήτηση δεν έλειπαν και οι εξελίξεις στο κυπριακό, και κυρίως ως προς την πιο ενεργό εμπλοκή στη Γαλλία στο θέμα σε περίπτωση επανάληψης μελλοντικά διάσκεψης. Στο επόμενο βήμα, μπαίνει και ο παράγων της Συνόδου των Κρατών του Νότου, με την ημερομηνία ν' ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες, που όπως έχουν τα πράγματα αυτή θα είναι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Τόνισε πως ο ενεργειακός σχεδιασμός υλοποιείται παρα τις απειλές, λεκτικές ή άλλες απο την Τουρκία είναι η καλύτερη απάντηση, τονίζοντας πως η παρουσία της ΤΟΤΑL είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ. Η εταιρεία αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο τεμάχιο 6, ενώ είναι εκείνο που κατεξοχήν αμφισβητεί η Τουρκία.

Ως προς τη διαρροή των θεμάτων για τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών, θέμα που απασχολεί από χθες την επικαιρότητα, ο κυβερνητικός εκπροσωπος τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη κι αυτό της διαρροής και εχει διαταχθεί έρευνα. "Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει ώστε να διεξαχθεί ομαλά η εξέταση στη νέα ημερομηνία που εχει αποφασιστεί", είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ως προς την κόντρα Παμποριδη-Παπαδόπουλου για το ΓΕΣΥ, και κυρίως το ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε χθες ότι έχει ηχογραφημένο τον Υπ. Υγείας να μιλάει για πολυασφαλιστικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως οι πράξεις του Υπ. Υγείας για το θέμα του ΓΕΣΥ έχουν την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση