ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Καταθέτει στοιχεία στο Υπουργικό για τον Νίκολσον ο Υπουργός Υγείας

«Θέματα σχετικά με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας»

Στοιχεία που αφορούν τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον προτίθεται να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου εξέδωσε το απόγευμα γραπτή δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και της απαντητικής επιστολής από πλευράς της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Ελεγκτή, με τίτλο «Θέματα σχετικά με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)».

Ο Υπουργός αναφέρει ότι με αφορμή τα πιο πάνω και σε συνέχεια σημερινών δηλώσεων του Γενικού Ελεγκτή, προτίθεται να υποβάλει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του σε σχέση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, παρόλο που η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή απευθύνεται στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

"Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση από το Υπουργικό Συμβούλιο των σχετικών στοιχείων, και πέραν από την παρούσα δήλωση, δεν θα προβώ σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος", καταλήγει ο Υπουργός.

Νομική Υπηρεσία: Επισημάναμε στοιχεία προς Υπουργικό για έλεγχο και διερεύνηση σε σχέση με δραστηριότητες Νίκολσον

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα η Νομική Υπηρεσία με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις που ακολούθησαν την δημοσιοποίηση επιστολής του Γενικού Ελεγκτή για τον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ Σερ Ντέηβιντ Νίκολσον. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ουσιαστικά ότι η ΝΥ είχε επισημάνει στοιχεία στο Υπουργικό για τις δραστηριότητες του ιδίου και της συζύγου του προς διερεύνηση και έλεγχο για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

"Επειδή, σχετικά με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, ημερομηνίας 8.1.2019, ως προς κάποια θέματα που εγείρονται για τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( Ο.Κ.ΥΠ. Υ), έχουν γίνει δημόσιες δηλώσεις από διάφορους παράγοντες, διευκρινίζεται ότι, με τη γνωμάτευση της η Νομική Υπηρεσία, ουσιαστικά έχει επισημάνει την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που αφορούν δραστηριότητες του Προέδρου και της συζύγου του τα οποία θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως προς την ακρίβεια τους και ως προς την ισχύ τους και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να διερευνηθούν ως προς τις λεπτομέρειες τους έτσι ώστε το διορίζον όργανο Υπουργικό Συμβούλιο να μπορεί να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα ως προς την ύπαρξη ή μη ασυμβιβάστου όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία", είναι η αυτούσια ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X