ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγέλλει τον Χαμπιαούρη στην αστυνομία ο ΓΓ της ΠΟΕΔ

Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας

Απεργειακά μέτρα από ΟΕΛΜΕΚ ΚΑΙ ΟΛΤΕΚ

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, από την ερχόμενη Δευτέρα (2/9) προχωρούν σε μέτρα που αφορούν κυρίως τον εξωδιδακτικό χρόνο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους μετά από συνάντηση της ηγεσίας των οργανώσεων με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Όπως είπε, εκκρεμεί η λήψη απεργιακών μέτρων που για να γίνει αυτό χρειάζεται εξουσιοδότηση από τον κλάδο.

Σημειώνεται, πως στις 5 Σεπτεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλα τα σχολεία με βάση τον νόμο περί απεργιών. Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για λήψη δυναμικών απεργιακών μέτρων.

Καταγγέλει Χαμπιαούρη ο ΓΓ της ΠΟΕΔ

Νομικά μέτρα αποφάσισε να πάρει ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους. Σύμφωνα με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χαραλάμπους, θα μεταβεί αύριο τη Δευτέρα (2/9), αρχικά στο σχολείο όπου εργάζεται και εν συνεχεία θα μεταβεί σε αστυνομικό σταθμό για να καταγγείλει τα μέτρα που έβαλε σε εφαρμογή η κυβέρνηση τα οποία δεν του επιτρέπουν να ασκήσει «απρόσκοπτα τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα» ως ΓΓ της ΠΟΕΔ.

Όπως αναφέρει, για την εν λόγο ενέργεια, προειδοποίησε ο ίδιος προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας ότι θα προβεί σε αυτή. Ο κ. Χαραλάμπους παροτρύνει και τα υπόλοιπα στελέχη των εκπαιδευτικών οργανώσεων να προβούν στις ίδιες ενέργειες εφόσον επηρεάζονται και αυτά από τα μέτρα της 4ης Ιουλίου, που έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.

Αυτούσια η ανάρτηση του ΓΓ της ΠΟΕΔ:

Η απάντηση του υπουργού

Ένα πρώτο σχόλιο έδωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο, σχετικά με την πρόθεση του ΓΓ της ΠΟΕΔ, να τον καταγγείλει στην αστυνομία την ερχόμενη Δευτέρα (2/9). Όπως δήλωσε ο κ. Χαμπιούρης, αντιλαμβάνεται πως οι συνδικαλιστικές θέλουν να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, ενώ όπως ανέφερε, το Υπουργικό δεν έχει αποφασίσει να καταργήσει τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Ο Υπουργός Παιδείας φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ ρωτήθηκε για την πρόθεση του Χάρη Χαραλάμπους να τον καταγγείλει στην Αστυνομία την ερχόμενη Δευτέρα. Ο κ. Χαμπιαούρης σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα», ενώ ανέφερε ότι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν καταργούνται.

«Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα».

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X