ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καμπάνα» €2.200 στο «ΝΙΚΟΛΑΣ 2018»

Αναπάντητες κλήσεις παντού...

Να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή των πολιτών καλεί τα επιτελεία των υποψήφιων για την προεδρία της Δημοκρατίας, τρεις μήνες πριν τις εκλογές, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν η παραβατική συμπεριφορά συνεχιστεί ενδέχεται να αυξηθεί και το ύψος των προστίμων.

Η κ. Λοϊζίδου απαντούσε σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για τις πρόσφατες αποφάσεις της να επιβάλει ένα πρόστιμο ύψους €500 στο επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα και τρία συνολικού ύψους €2.200 στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Για τον κ. Λιλλήκα, ανέφερε ότι προϋπήρχαν ήδη οι οδηγίες και οι συστάσεις του γραφείου της και ότι το επιτελείο του ίδιου υποψήφιου είχε επίσης κατά την προηγούμενη προεκλογική πάρα πολλά παράπονα εναντίον του.

Το συγκεκριμένο παράπονο αφορούσε τηλεφωνικές κλήσεις (με ανθρώπινη παρέμβαση) και μήνυμα sms πολιτικού περιεχόμενου, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί η συγκατάθεσή του παραπονούμενου.

«Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτή η πρακτική», ανέφερε η Επίτροπος.

Για τον κ. Παπαδόπουλο ένα από τρία παράπονα που εξέτασε αφορούσε κλήση με ανθρώπινη παρέμβαση προς γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην την ενοχλήσουν περαιτέρω και μετέπειτα έλαβε επίσης μήνυμα από το επιτελείο. Για το παράπονο επιβλήθηκε πρόστιμο €800 λόγω της διπλής παράβασης. Τα άλλα δυο παράπονα αφορούσαν μια ανεπιθύμητη κλήση και ένα ανεπιθύμητο sms πολιτικού περιεχομένου χωρίς την συγκατάθεση των παραπονούμενων και χωρίς να είναι μέλη του κόμματος του κ. Παπαδόπουλου, για το κάθε ένα από τα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο €700.

Σκοπός, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Λοϊζίδου «είναι να δοθεί το μήνυμα ότι είναι παράνομη ενέργεια να γίνεται αυτή η ενόχληση χωρίς την συγκατάθεση του πολίτη και ότι πρέπει τα επιτελεία να σέβονται την ιδιωτική ζωή των πολιτών και να μην χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστούν οι καταγγελίες ενδεχόμενα το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται να αυξηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν διερευνά και άλλες καταγγελίες, είπε ότι «έρχονται συνέχεια καταγγελίες».

Εξήγησε ότι το γραφείο της γίνεται επίσης δέκτης αρκετών τηλεφωνημάτων για τα οποία μεσολαβεί με τα επιτελεία για να σταματήσει η ανεπιθύμητη επικοινωνία και αφότου υπάρξει επίλυση του θέματος, πολλοί πολίτες δεν προχωρούν στην επίσημη υποβολή παραπόνου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα ο Επίτροπος «είναι αρμόδιος να εξετάζει παράπονα για παράβαση του Νόμου και μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε όλους όσοι παρανομούν μεταξύ των οποίων και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X