ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και το Κυπριακό συζήτησε με Γκουτέρες ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη

Και το Κυπριακό συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη όπου ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σε δήλωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περιεκτικά θέματα όπως το Κυπριακό, το θέμα της Λιβύης, του Ιράκ και της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρθηκε από την πλευρά του στο ρόλο και τις θυσίες της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων. “Ασφαλώς η δική μας προσδοκία είναι αυτό το βάρος να το μοιραστούν όλα τα μέλη του ΟΗΕ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε την έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και συζήτησαν τη δίκη του Τούρκου επιχειρηματία Ριζά Σαράφ που θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες. “Ζήτησα από τον Πενς να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X