ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ήξεραν, αλλά δεν την προστάτευσαν»

«Χάιδεψαν» τον θύτη και η Εκκλησία τον αθώωσε

Μια έντονη ανακοίνωση εξέδωσε η Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση της ΕΔΕΚ, σε σχέση με τον άδικο χαμό της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία βίωσε την κόλαση στα χέρια των ανάδοχων «γονέων» της, οι οποίοι προέβαιναν σε σεξουαλική και σωματική βία εναντίον της, για πολλά χρόνια.

Μέσω της ανακοίνωσης, αφήνονται αιχμές κατά της δικαστικής εξουσίας, αλλά και της Εκκλησίας, η μεν διότι «χάιδεψε» τον ιερέα με ποινή φυλάκισης μόλις δύο ετών, και η δε, επειδή τον αθώωσε.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Ο πρόωρος θάνατος της Έλενας Φραντζή θα πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει όλους τους αρμόδιους και την κοινωνία των Πολιτών. Η δικαστική εξουσία χάιδεψε τον θύτη με δύο χρόνια φυλάκιση. Η Εκκλησία τον αθώωσε.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες ήξεραν. Το σύστημα δεν τα κατάφερε να την προστατεύσει.

Για ακόμα μια φορά, ένας νέος άνθρωπος πλήρωσε με τη ζωή του την αδράνεια των υπηρεσιών. Επιβάλλεται η διαφώτιση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η προστασία των θυμάτων. Μόνο έτσι θα σπάσει η σιωπή. Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ειναι μια τραγική πραγματικότητα.

Το Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει δράση χτες.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X