ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιωνάς: Με δικαστικά μέτρα κατά Τρυφωνίδη

Απαράδεκτες χαρακτηρίστηκαν από πλευράς Ιωνά Νικολάου οι δηλώσεις Γιώργου Τρυφωνίδη

Στη λήψη δικαστικών μέτρων κατά του τέως Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Γιώργου Τρυφωνίδη δήλωσε ότι θα προχωρήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου για «τις κατ’ επανάληψη προσβλητικές δηλώσεις και αστήριχτες καταγγελίες» που έχει διατυπώσει εις βάρος του ο κ. Τρυφωνίδης.

Σε γραπτή απάντησή του στη γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως «δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αναμιγνύεται, ούτε αναμίχθηκε ποτέ προηγουμένως στον καταρτισμό του καταλόγου των κρατουμένων που θα έπαιρναν προεδρική χάρη, όταν αυτή απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο μετά από την έγκριση και εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα».

«Τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όσο και ο Υπουργός δεν έχουν οποιαδήποτε ανάμιξη στην ετοιμασία του καταλόγου, ο οποίος συντάσσεται με βάση τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, και ο ισχυρισμός αυτός συνιστά προσβολή στον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, αφού από την δήλωση αφήνεται να νοηθεί ότι υπήρξε παρέμβαση στον ίδιο» τονίζει.

Ο Ιωνάς Νικολάου χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του τέως Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Γιώργου Τρυφωνίδη, αναφέροντας ότι ο κ. Τρυφωνίδης μετά την παύση του διακατέχεται από κατάσταση πικρίας και εμπάθειας.

Ο Υπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά, όπως αναφέρει, την αναφορά του κ. Τρυφωνίδη ότι αναμείχθηκε στον καταρτισμό του καταλόγου ή ζήτησε από τον ίδιο ή από οποιοδήποτε άλλον να περιλάβει σε αυτό οποιοδήποτε φυλακισμένο και ειδικότερα πρόσωπο που δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια που καθορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Νικολάου αναφέρει ακόμη ότι θεωρεί την οποιαδήποτε αναφορά προσβλητική για τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και καλεί τον κ. Τρυφωνίδη να καταθέσει τα οποιαδήποτε στοιχεία κατέχει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Και καταλήγει λέγοντας ότι επειδή, ο κ. Τρυφωνίδης κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε προσβλητικές δηλώσεις και αστήριχτες καταγγελίες σε βάρος του, αυτή τη φορά είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X