ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

«Απαιτείται ψυχραιμία αλλά όχι εφησυχασμός»

Απαιτείται ψυχραιμία αλλά όχι εφησυχασμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική προκλητικότητα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Υπουργός Άμυνας , Σάββας Αγγελίδης. Παράλληλα, σημειώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα ενώ υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία της πρόσφατης καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Απαντώντας σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αγγελίδης σημειώνει ότι αυτή έχει κατοχυρωθεί με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και οποιαδήποτε παραβίαση συνιστά αυτόματα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αγγελίδης σημειώνει, επίσης, ότι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων διαφυλάττονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και υπογραμμίζει ότι οι αναφορές του Ερντογάν περί προστασίας των δικαιωμάτων τους, αποτελούν παραπλάνηση και ασέβεια έναντι των ίδιων των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη και η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει μέσω των διπλωματικών οδών όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το τι επιδιώκει η Λευκωσία στη Σύνοδο της Βάρνας, ο κ. Αγγελίδης σημειώνει ότι η συμπεριφορά και οι ενέργειες της Τουρκίας θα συζητηθούν στη βάση της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πως η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από την αντίδραση των εταίρων και παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης πραγμάτων που δημιουργεί η Τουρκία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X