ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιδού η επιστολή παραίτησης Ρότσα-«Αβέρωφ έχεις στα χέρια σου see-through κόμμα»

Tο απόγευμα της Παρασκευής, διοργάνωσε μια εκδήλωση για την προώθηση της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ

Επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απέστειλε ο Χρίστος Ρότσας.

Το γεγονός δημοσιοποίησε χθες το κόμμα, με μια λιτή ανακοίνωσή του:«Ο κ. Χρήστος Ρότσας δεν είναι μέλος ούτε σχετίζεται με τον ΔΗ.ΣΥ. Πρέπει να πληροφορήσουμε ότι ο κ. Χρήστος Ρότσας έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του».

Ο Χρίστος Ρότσας έθεσε εαυτόν εκτός ΔΗΣΥ, με την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής, διοργάνωσε μια εκδήλωση για την προώθηση της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Διαβάστε την επιστολή του:

17/11/2017
Προς
Πρόεδρο
Δημοκρατικού Συναγερμού
Λευκωσία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Φίλε πρόεδρε,

Υποβάλλω σεμνά την παραίτηση μου από ένα κόμμα που αγάπησα και υπηρέτησα με όλη την δύναμη της ψυχής μου ανιδιοτελώς και ακούραστα για 40 συναπτά χρόνια.

Ο Χρίστος Ρότσας γνωρίζεις είναι κτίστης του Συναγερμού από τους παλαιότερους. Έχει βαθιές ρίζες και ξέρει την ουσία που θρεύει το κόμμα. Είχε πάντοτε την δύναμη να υποστηρίζει τα πιστεύω του ανεξαρτήτως αν αυτό τον έφερνε στην αντίθετη όχθη από την ηγεσία της εποχής. Δεν έγινε ποτέ εσκεμμένα αρεστός για να επωφεληθεί αξιωμάτων και προσβάσεων. Αυτό δεν έφερνε φίλους και θέσεις όπως ξέρεις αλλά λειτουργούσε όπως ξέρω ως η φωτιά του πλάθει το καθαρό ατσάλι, που αντιστέκεται στην σκουριά και στον χρόνο. Γι’ αυτό κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου ως υπηρέτης αρχών και αξιών και όχι συμφερόντων. Αν αυτό το ιστορικό στέλεχος ψηφίζει σήμερα διαφορετικά από ότι το κόμμα διετάχθειν να κάνει, τότε ίσως το λάθος να μην είναι δικό του.

Στον Συναγερμό αγ. Αβέρωφ έχει σταδιακά και αθόρυβα επιβληθεί μια αποελληνοποίηση και αποπατριδοποίηση. Με αποτέλεσμα να έχεις στα χέρια σου ένα see-through κόμμα. Χωρίς σύνορα, χωρίς άγκυρα, χωρίς προσδιορισμό, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ψυχή. Μια άμορφη ύλη. Ένα ζελέ. Όπου κανείς δεν θυσιάζεται πλέον για το κόμμα, με θλιβερό αποτέλεσμα να μην είναι πλέον κάποιος περήφανος που είναι του ΔΗΣΥ, όπως συνέβαινε παλιά. Έχει γίνει κτήμα και ιδιοκτησία 1-2 ατόμων μετά που έχασε την ψυχή του και έγινε πράγμα. Κρίμα.

Κοίταξε πίσω σου και κοίταξε και μπροστά σου Αβέρωφ, τα δύο ήμισυ του Συναγερμού δεν έχουν κοινά πλην του ονόματος. Από την μία το ωραίο γαλανό και από την άλλη η άχρωμη πολυχρωμία του χλωμού, δύο ξένα μέρη κάτω από κοινό όνομα.

Το κόμμα αγ. Αβέρωφ είναι άρρωστο και η γιατρειά δεν είναι κοντά. Η αποελληνοποίηση του δεν είναι φάρμακο μα δηλητήριο. Σκεφτείτε μαζί με το Προεδρικό που ουσιαστικά κάνει κουμάντο, τι θα παραδώσετε παρά κάτω. Άλλαξε το όνομα του κόμματος και θα δεις τη πραγματική δύναμη του. Η οικειοποίηση εκείνων που είναι εκεί λόγω ονόματος ας μην εκλαμβάνεται ως στήριξη στις πολιτικές σας είτε στο Εθνικό , την εσωτερική διακυβέρνηση ή την Άμυνα . Άλλαξε το όνομα και θα δεις πόσο δίκαιο έχω. Κάποιους δυστυχώς δεν τους πολύ ενδιαφέρει τι θα γίνει ο ΔΗΣΥ, δεν είναι Κληρίδης που τον γέννησε.

Μας ενδιαφέρει να έχουμε ελεύθερη οικονομία όπου θα κερδίζει ο πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός καπιταλιστής ενώ αυτοί που χάνουν να παίρνουν το ελάχιστο δηλ.το ΕΕΕ έτσι ώστε απλώς να ζουν μέχρι τον επόμενο μήνα.

Νέο-είλωτες που τους θέλουμε ζόμπι σε μια άπατρι χώρα, χωρίς ταυτότητα ή διάθεση για αγώνα για οτιδήποτε. Ήλθε το κόμμα μας σήμερα για να μεγαλώσει τον αριθμό των πεσμένων ανθρώπων, αγαπητέ μου φίλε.

Αυτό δεν είναι το κόμμα που φτιάξαμε μαζί Αβέρωφ. Αλλού κατέληξε. Και δεν μου αρέσει εκεί που κατέληξε. Γι’ αυτό παραιτούμαι αλλά δεν μετακινούμε. Φεύγω από το μητρώο αλλά δεν απομακρύνομαι από τις αρχές του ΔΗΣΥ διότι οι αρχές του κόμματος μας είναι πιο μεγάλες από το σημερινό κόμμα είναι οικουμενικές και πανανθρώπινες γι’ αυτό συνεχίζουν να εμπνέουν πολλούς από εμάς. Κάναμε το Παρατηρητήριο για να προφυλάξουμε ότι μπορούσε να σωθεί ως αντίδοτο στην αποσύνθεση και στην κατηφόρα. Έγινε πλέον ο ΔΗΣΥ χώρος εργοδότησης αντί πηγή πνευματικής και πατριωτικής εγρήγορσης. Άλλαξε το κόμμα μας Αβέρωφ.

Το ότι δεν φεύγεις και συ μαζί μου φίλε σημαίνει όντως, άλλαξες και συ!

Εγώ είμαι όπως ήσουν και όπως ήταν ο Ν. Αναστασιάδης πριν αναλάβει Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σου εύχομαι αγ. φίλε κάθε επιτυχία με τους λύκους που έμπλεξες. Θα χρειασθείς ως η αλεπού, όλες σου τις δεξιότητες. Εμείς ως Παρατηρητήριο θα είμαστε εκεί αν μας ψάξεις διότι η Κύπρος έχει ανάγκη ένα σωστό πατριωτικό Συναγερμό. Για να μας βρεις όμως θα πρέπει να βρεις πρώτα τον ορθό δρόμο. Αν μας συναντήσεις θα ξέρεις ότι το πέτυχες.

Φιλικά,
Χρίστος Ρότσας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση