ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιους τρομοκρατεί η υποψηφιότητα Μαλά;

Αιχμές κατά Νικόλα από Άντρο

Κάποια επιτελεία έχουν τρομοκρατηθεί, ενώ το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και αντιδρά με τον τρόπο με τον οποίον αντιδρά, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος την ίδια ώρα αναφέρθηκε στις δηλώσεις της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το μέλλον του Κυπριακού.


Σε δηλώσεις στα Επαρχιακά Γραφεία της ΑΗΚ, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λεμεσό, ο κ. Κυπριανού σχολίασε την αντιπαράθεση μεταξύ των επιτελείων Μαλά - Παπαδόπουλου, λέγοντας πως "είναι προφανές, πως το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και αντιδρά με τρόπο ο οποίος είναι, κατά την άποψη μου, πολύ διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίον συμπεριφερόταν πολύ πιο πρόσφατα".


Η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερο κόσμο, είπε, προσθέτοντας πως "αυτό έχει τρομοκρατήσει κάποια άλλα επιτελεία" για να συμπληρώσει ότι "δεν θα ακολουθήσουμε το επιτελείο του κ.Παπαδόπουλου στον τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται".


Κάλεσε τον κόσμο του ΑΚΕΛ να μην παρασυρθεί και να μην επαναπαυθεί από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, "αλλά να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί η κάλπη θα δείξει ποιος θα είναι στον δεύτερο γύρο, και η κάλπη, την άλλη Κυριακή, θα δείξει ποιος είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις δηλώσεις της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως "είναι προφανές ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει πεισθεί ούτε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό", κάνοντας παράλληλα λόγο για ανησυχητικές εξελίξεις στα κατεχόμενα, που οδηγούν την τ/κ κοινότητα "πλήρως στην αγκαλιά της Τουρκίας".

"Αν δεν καταφέρουμε σύντομα να επιλύσουμε το Κυπριακό, πολύ φοβούμαι ότι θα καταστεί η προσπάθεια επίλυσης αδύνατη σε κάποιο χρονικό διάστημα", είπε και πρόσθεσε ότι έχει τεράστια σημασία ο επόμενος ΠτΔ να θέλει πραγματικά να λύσει το Κυπριακό, "να θέτει πάνω από όλα το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του λαού μας και όχι τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες... να ξέρει τι θέλει και να ξέρει πώς να το πετύχει και αυτός κατά την άποψη μας είναι μόνο ο Σταύρος Μαλάς".

Σε σχέση με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γ.Ν. Λευκωσίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως επιβεβαιώνει ουσιαστικά την κακοδιαχείριση, η οποία υπάρχει και τα πολλά προβλήματα στα νοσοκομεία, ενώ εξέφρασε την άποψη πως "αν αναμένουμε ότι αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν με την αυτονόμηση, όπως λέει ο Υπουργός Υγείας, πολύ φοβούμαι πως, όταν αυτονομηθούν, εάν θα μεταφέρουν στους ώμους τους όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα, θα καταρρεύσουν".

Με αφορμή την επίσκεψη του στην ΑΗΚ, ο κ.Κυπριανού υπογράμμισε τη στήριξη του ΑΚΕΛ προς τον Οργανισμό και επανέλαβε τη θέση πως πρέπει να διατηρηθεί ο χαρακτήρας δημόσιας ωφελείας τον οποίον έχει, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε τη θέση ότι η σημερινή Κυβέρνηση θέλει να ξανανοίξει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων "και χρειάζεται, λοιπόν, μονίμως να επαγρυπνούμε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X