ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Στέλλα Κυριακίδου Πρόεδρος της Κ.Σ του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Κύπρια βουλευτής αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με 134 ψήφους υπέρ της

Η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου εκλέγηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με 134 ψήφους υπέρ, έναντι 84 ψήφων που πήρε ο ανθυποψήφιός της από τη Λιθουανία Eμμανουέλις Ζίνγκερις. Οι εκλογές έγιναν τη Δευτέρα σε Ολομέλεια στο Στρασβούργο, μετά και την παραίτηση του Ισπανού Πέντρο Αγκραμούντ την περασμένη Παρασκευή.

Η κα Κυριακίδου είναι μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης από τον Ιανουάριο του 2016 και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης. Επίσης, ηγείται της αντιπροσωπίας της κυπριακής Βουλής στην Κ.Σ.Σ.Ε από το 2012.

Συγχαρητήρια από ΠτΔ και Αβέρωφ

Μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η εκλογή της Στέλλας Κυριακίδου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ, ανέφερε σε tweet του στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τα συγχαρητήριά του απέστειλε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter και o Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζοντας την περηφάνεια του και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η αξία μετρά.

Βιογραφικό

Η Στέλλα Κυριακίδου γεννήθηκε το 1956 στη Λευκωσία, είναι παντρεμένη με τον Κίκη Κυριακίδη έχει δύο γιους και ένα εγγονάκι. Είναι κλινική ψυχολόγος, σπούδασε ψυχολογία στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία στο University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, παιδοψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου και παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων για τις ψυχολογικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο και λευχαιμία, τη βία στην οικογένεια, τις μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά, τη διασυνδετική συμβουλευτική ψυχιατρική σε γενικό παιδιατρικό νοσοκομείο και εκπαιδεύτρια σε θέματα ασθενών με καρκίνο του μαστού και δικαιώματα των ασθενών σε ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Από το 2006 είναι βουλευτής Λευκωσίας του ΔΗΣΥ και αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.Διετέλεσε επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Υπήρξε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού “Europa Donna” από το 2004-2006, πρόεδρος του Κυπριακού Φόρουμ Καρκίνου του Μαστού “Europa Donna Κύπρου” από το 2000, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2008 επίτροπος Υγείας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2009 εκπρόσωπος ασθενών στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τον Καρκίνο από το 2010-2012. Έχει γράψει τρία βιβλία το “Τραύμα στην Εφηβεία” το 1998, μαζί με άλλους συγγραφείς, το “Cancer and pregnancy” το 2008 και “Adjuvant therapy for breast cancer” (2009).

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση