ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η ροή μετανάστευσης είναι σταθερή και ανησυχητική»

Τι ανάφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, μιλώντας, στο πλαίσιο του 14ο Συνέδριου Economist, κλήθηκε να σχολιάσει τον θόρυβο που προκύπτει σχετικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων αλλά και την αναφορά των ξέων ΜΜΕ πως η Κύπρος το χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Πετρίδης απάντησε πως, ο θόρυβος ο οποίος γίνεται από κάποιους ενδεχομένως και μεθοδικά, είναι δυσανάλογος του μεγέθους του προγράμματος και με τη σημασία του, ενώ πρόσθεσε, ότι λέγονται και πάρα πολλές ανακρίβειες οι οποίες έχουν απαντηθεί από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, μέσω διεθνών δημοσιευμάτων.

Ξεκαθάρισε δε, «ότι είναι ένα επενδυτικό σχέδιο από αυτά που υπάρχουν και αλλού, γίνονται όλοι οι έλεγχοι οι οποίο πρέπει να γίνονται και υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλίδες για όλα». Σημείωσε, πως όλα αυτά τα σχέδια πάντα παρακολουθούνται, πάντα λαμβάνονται ασφαλιστικές δικλείδες, που μπορούν να αλλάξουν είτε με τα οικονομικά είτε με τα όποια άλλα δεδομένα.

Κληθείς να σχολιάσει αν συνεχίζει να υπάρχει αυξητική τάση ροών μετανάστευσης, βάση των όσων είχε αναφέρει ο ίδιος, απάντησε, πως η ροή είναι σταθερή και ανησυχητική, σημειώνοντας, πως πλέον είναι ανησυχητικοί και σε συσσωρευτικό επίπεδο. «Δηλαδή και των αιτητών και αυτών που έχουν ήδη πάρει την πολιτική προστασία. Είναι αριθμοί οι οποίοι είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξήγησε.

«Πρέπει να επιδειχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με πράξεις όχι με λόγια, με πράξει όχι με λεφτά τι σημαίνει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό», κατέληξε.

 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη σε βίντεο εδώ 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X