ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πιο παράξενη χειραψία ever, που έκανε ο Νίκαρος (Vid)

«Good evening President Anastasiades!»

Ίσως την πιο απίστευτη χειραψία της καριέρας του, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας, όταν παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Δημοσιογραφίας, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην είσοδο, τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μικρό, άσπρο ρομπότ, το οποίο τον καλησπέρισε και τον υποδέχθηκε στην εκδήλωση, κάνοντας, μάλιστα, και χειραψία μαζί του.

Η έκφραση του Νίκαρου, ανεπανάληπτη:

Αναφορά στον ρόλο των ΜΜΕ:

Ο Πρόεδρος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν τα ΜΜΕ, δηλαδή, να ενημερώνουν σωστά, έγκυρα και με ακρίβεια. Βασισμένος στην επικαιρότητα, μίλησε και για τις προεκλογικές εκστρατείες που γίνονται, οι οποίες λαμβάνουν έναν απόλυτα αρνητικό χαρακτήρα, λέγοντας πως τα ΜΜΕ πρέπει να στιγματίζουν αυτά τα φαινόμενα.

Αποσπάσματα από την ομιλία του:

«Είμαι ευτυχής γιατί, σε μία τέτοια ιδιαίτερη συγκυρία όπως είναι η σημερινή, κατά την οποία η προεκλογική περίοδος ευρίσκεται στην κορύφωσή της, μου παρέχεται η ευκαιρία να αναφερθώ, έστω και εν τάχει, στον ρόλο που εμείς οι πολιτικοί, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οφείλουμε να διαχειριστούμε τον δημόσιο λόγο, με σεβασμό στους πολίτες και το επίπεδο της δημοκρατίας, το οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε και να αναβαθμίζουμε.

Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να κάνουν αυτό που λέει το όνομά τους. Να ενημερώνουν σωστά, έγκυρα και με ακρίβεια στον βαθμό που τους επιτρέπει η δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες προεκλογικών εκστρατειών που έχουν έναν απόλυτα αρνητικό χαρακτήρα. Μηδενίζουν την προσφορά των άλλων, επιχειρούν να ισοπεδώσουν προσωπικότητες και επικεντρώνονται στα μικρά, επιδιώκοντας να καλύψουν τη μεγάλη εικόνα που οφείλουμε να δίνουμε στους πολίτες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που σέβονται τον εαυτό τους, οφείλουν να αναδεικνύουν και να στιγματίζουν αυτά τα φαινόμενα. Και χαίρομαι να πω ότι, αν εξαιρέσουμε κάποιες εφημερίδες που είναι εκφραστικά όργανα κομμάτων, κατά τα λοιπά και δικαίως, βρισκόμαστε στη βαθμίδα που βρισκόμαστε εδώ και χρόνια για την ελευθερία του Τύπου. Αυτό που επιδιώκουμε είναι την αντικειμενικότητα και είναι εις πίστη σας, για αυτό και οφείλουμε τον απόλυτο σεβασμό και όταν κρινόμεθα και όταν κακοποιούμεθα. Αλλά, όπως εμείς κρινόμαστε ή ακολουθούμε ένα ρεύμα απαξίωσης, όσο εμείς απαξιωμένοι σας επηρεάζουμε και ακολουθείτε τα βήματα ή μας δικαιολογείται τόσο, θα απαξιώνεστε και εσείς. Και αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προστατεύσουμε, την αξιοπιστία που έχετε κερδίσει μέσα από την αντικειμενικότητά σας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X