ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά απόλυτα από την Τουρκία»

Όλα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής

Είναι φανερό ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά απόλυτα από την Τουρκία, της οποίας τη βουλιμία, την επιθετική και πολεμική συμπεριφορά βλέπουμε καθημερινά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι εξαρτάται από εμάς η βελτίωση του κράτους μας, ώστε αυτό να αποτελέσει πρότυπο χρηστής διοίκησης και πρότυπο κράτους στην Ευρώπη, ενός κράτους χωρίς διαπλοκή και διαφθορά.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Παπαβερκίου, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι είναι ευθύνη δική μας, "με τον ίδιο δυναμισμό και τη φλόγα που σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων έναντι στους Άγγλους, να διασφαλίσουμε το βέλτιστο για την πατρίδα μας, έχοντας διδαχθεί το ύψιστο μάθημα ζωής από του ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59".

"Η πατρίδα μας χρειάζεται την αφοσίωσή μας για την επίλυση όλων των προβλημάτων που εμφανίζονται και με τον δέοντα πατριωτισμό να βρούμε τη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική που θα καταστήσει τη Κύπρο δυνατή, ενωμένη και ελεύθερη. Ωστόσο, ας προβληματιστούμε για το είδος του αγώνα που διεξάγουμε εμείς σήμερα, ούτως ώστε η Κύπρος να είναι πάλι ελεύθερη. Πώς εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν; Τι πράξαμε μέχρι σήμερα και ποια η στάση μας και η εξέλιξή μας ως Ευρωπαίοι πολίτες;", διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αν επιθυμούμε μια ελεύθερη Κύπρο, η ενθύμηση του απελευθερωτικού αγώνα δεΝ θα πρέπει να γίνεται τυπικά και από συνήθεια, "αλλά να παραμείνει προσωπικό μας χρέος".

Πρόσθεσε ότι ως ενεργοί πολίτες, θα πρέπει να επαγρυπνούμε και με ετοιμότητα να διαχειριζόμαστε κάθε πρόκληση που προκύπτει και να επωφελούμαστε από τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της Κύπρου.

"Ενθυμούμενοι τα ιδανικά και τις αξίες των ηρώων μας, να δρούμε και να μαχόμαστε με κάθε τρόπο για την επιβίωση του ελληνισμού και της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Σήμερα συλλογικά, χωρίς υποκρισία, να δημιουργήσουμε ένα κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας, απαλλαγμένο από κάθε είδους διαφθορά και παρανομία. Η δημιουργία ενός κράτους πρότυπου, δημοκρατικού και ευρωπαϊκού είναι αυτό που θα μας επιφέρει τα μεγαλύτερα ωφελήματα για να φανούμε αντάξιοι των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε", είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X