ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κρίση στην σχέση Νίκαρου – Αβέρωφ

«Oύτε από τηλεφώνου δεν θέλουν πια να τα λένε»

Ενδιαφέρον παρασκήνιο για τις σχέσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του Προέδρου της Δημοκρατίας φέρνει στο ο Ονασαγόρας από την στήλη #PoliticsBlog που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.

Μεταξύ άλλων ο Ονασαγόρας χαρακτηρίζει την σχέση των δύο αντρών ψυχροπολεμική τονίζοντας ότι η κρίση δεν αποτελεί παρελθόν.

Γράφει λοιπόν ο Ονασαγόρας, κάποιοι θεωρούν ότι οι σχέσεις Αβέρωφ-Αναστασιάδη διάγουν περίοδο ηρεμίας, ότι έχει παρέλθει το τσουνάμι και επήλθε νηνεμία. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Το γεγονός ότι δεν βγαίνει στη δημοσιότητα η αντιπαράθεση δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην Πινδάρου «ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του Συναγερμού ούτε από τηλεφώνου δεν θέλουν πια να τα λένε». Ο ψυχρός πόλεμος που επήλθε στη σχέση τους παραμένει και ο βαρύς χειμώνας απλώνεται και στη συνεργασία του ΔΗΣΥ με υπουργούς και υπουργεία.

Η μάνταμ του Φούλη μου έλεγε προχθές ότι ο Μεγάλος Αρχηγός εξακολουθεί να είναι εκνευρισμένος με την «ανεξήγητη και ακατανόητη» στάση που τηρεί ο Αναστασιάδης σε μια σειρά από θέματα και ιδιαίτερα στο Κυπριακό. «Η επιμονή του στην Αποκεντρωμένη Ομοσπονδία που κανείς δεν καταλαβαίνει, ίσως ούτε ο ίδιος ο εισηγητής της, δημιουργεί ήδη σοβαρά προβλήματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» μου ανάφερε και άκουσε, λέει, τον Φούλη να διερωτάται φωναχτά: «Πώς γίνεται στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος αντί να καταβάλλουμε όλοι προσπάθεια για συναντίληψη και ομοφωνία να βρισκόμαστε απέναντι;».

Η Μάνταμ μού αποκάλυψε ακόμα πως όλο και συχνότερα ακούγονται στην Πινδάρου φωνές που υποστηρίζουν ότι ο Αναστασιάδης θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και όχι να τους φέρνει προ εκπλήξεως και να διευρύνει το χάσμα με προτάσεις που είναι εκ προοιμίου γνωστό ότι κανένας δεν πρόκειται να αποδεχθεί».
Στη ερώτησή μου προς συναγερμικό στέλεχος πώς νομίζει ότι μπορεί να εξελιχθεί ο διαφωνία Πινδάρου-Προεδρικού, η απάντηση ήταν σύντομη: «Μάλλον προς το χειρότερο».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X