ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ατάκα του Οδυσσέα

«Δεν κυβερνώ, ελέγχω» είπε ο Γενικός Ελεγκτής

Απαντήσεις για τη διαφωνία που είχε με την Κυβέρνηση αναφορικά με την υλοποίηση του έργου για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς έδωσε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δηλώνοντας ότι η Ελεγκτική Υπηρεσίαδεν κυβερνά, αλλά ελέγχει.

Σε δηλώσεις του στο Κεντρικό Δελτί του Σίγμα, ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε πως εξεπλάγει με την αναφορά του Υπουργού Οικονομικών ότι «αυτό που κάναμε, δηλαδή να σχολιάσουμε και να κρίνουμε τον τρόπο διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μας».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η Ελεγκτική Υπηρεσία δήλωσε ξεκάθαρα στον Υπουργό Οικονομικών ότι δεν είναι ενάντια στην υλοποίηση αρκεί να είναι βιώσιμος ο σχεδιασμός του έργου. Συνέχισε, υποστηρίζονται πως «οι πολίτες για παράδειγμα των ορεινών περιοχών, μπορεί να διερωτηθούν γιατί η πολιτεία μπορεί να δώσει λεφτά για μια άλλη κοινότητα κι όχι την δική τους».

Υπενθύμισε δε, ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία για 7 – 8 χρόνια όταν επικεφαλής ήταν η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τόνιζε ότι ο εν λόγω δρόμος πρέπει να γίνει μόνο εάν υπάρξει διαφοροποίηση της φυλοσοφίας του έργου.

Σε σχόλια ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία «έχει δέσει τα χέρια», ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε πως «η Ελεγκτική Υπηρεσία, συγκεκριμένα για το περιστατικό με το δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, εισηγήθηκε με επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών η οποία αγνοήθηκε, ενώ υποστηρίχθηκε ότι ήταν εκτός αρμοδιοτήτων μας. Άρα κυβερνά η Κυβέρνηση, και όχι η Ελεγκτική Υπηρεσία».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο Γενικός Ελεγκτής θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο με τη μορφή που προωθείται σήμερα συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος στη βάση μιας απόφασης που συγκρούεται με τις αποδεκτές και νομοθετικά προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής δημόσιων αναπτυξιακών έργων σύμφωνα με τέτοιες βέλτιστες πρακτικές και μεθοδολογίες. Οι απόψεις αυτές περιέχονται σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Στο καταληκτικό σημείο της επιστολής του ο κ. Μιχαηλίδης εκφράζει λύπη για το γεγονός, στην βάση ενημέρωσης από τον ίδιο τον ΥΠΟΙΚ, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 έκρινε τις εν λόγω «αναφορές μας ως ευρισκόμενες εκτός της αρμοδιότητας μας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X