ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ατάκα Κοτζιά για τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο: «Συμπεριφέρεται ως καουμπόι»

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ»

Η Ελλάδα δεν θα επιδείξει ξανά τόσο ψύχραιμη συμπεριφορά, σε περίπτωση που επαναληφθεί περιστατικό παρόμοιο με αυτό που έγινε στην περιοχή των Ιμίων, τη Δευτέρα, όταν τουρκικό πλοίο διεμβόλισε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, δήλωσε ο 'Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλού συμμάχους, υψηλή διπλωματία», ήταν το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Νίκου Κοτζιά, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ALPHA», ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα επιδείξει ξανά τόσο ψύχραιμη συμπεριφορά, σε περίπτωση που επαναληφθεί περιστατικό παρόμοιο με αυτό που έγινε στην περιοχή των Ιμίων τη Δευτέρα, όταν τουρκικό πλοίο διεμβόλισε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται νευρικά. «Δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου».

«Νομίζω ότι αλληλοσυνδέονται αυτά γιατί αφορούν τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στο διεθνή κανόνα και το νόμο που τον παραβιάζουν. Και για αυτό είμαστε σε στενή συνεργασία και σε συνεννόηση με το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και με τον απερχόμενο φίλο μου Κασουλίδη που είναι μέχρι το τέλος του μήνα ακόμη ο Υπουργός Εξωτερικών. Όσο και με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου με τον οποίο είμαστε σε συνεννόηση και θα έχουμε και συνάντηση στην αρχή του νέου μήνα στην Αθήνα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αισιόδοξη την εκτίμηση του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ότι έχουν κλείσει τρία από τα εφτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, ενώ σε ερώτηση αν συμμερίζεται και ο ίδιος αυτή την αισιοδοξία, απάντησε ότι θα ήθελε να είναι έτσι.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X