ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απαράδεκτη ατάκα του Ερντογάν για το Κυπριακό και η πληρωμένη απάντηση του Τσίπρα

«Εάν είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο»

«Λόγω του νεαρού της ηλικίας του ο πρωθυπουργός εξανίσταται για την καθυστέρηση στην επίλυση του Κυπριακού. Αποκόμισα πολύτιμη πείρα από τη διαδικασία και μπορώ να παρέχω τα σχετικά έγγραφα και τις σχετικές πληροφορίες.

Στρατό έχουν στο νησί και οι δυο χώρες και εάν είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί θα είχε ορισθεί ο αριθμός των στρατευμάτων που υπάρχουν στο νησί αλλά υπήρξε στραβοπάτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς. Μπορούμε να εργασθούμε από κοινού για την επίλυση του ζητήματος», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό 43 χρόνια γιατί πριν από 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Νίκου Λιονάκη.

«Είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το Κυπριακό μένει ανοιχτό. Κάθε φορά, βεβαίως, υπάρχει μια συζήτηση για το ποιος φταίει. Δεν πρέπει όμως κύριε Πρόεδρε να ξεχνάμε ότι αυτό το θέμα υπάρχει ανοιχτό γιατί πριν 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου. Γι’ αυτό παραμένει ανοιχτό», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν.

Ο κ. Ερρντογάν είχε σημειώσει επίσης νωρίτερα πως «στη Δ. Θράκη το ζήτημα του αρχιμουφτή, κατά τη γνώμη μου, συνιστά σοβαρή πληγή και πιστεύω ότι ο αξιότιμος πρωθυπουργός θα συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος» υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επισήμανε πως «δεν διαφωνούμε ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας, αλλά εάν μας δίνεται η άδεια μπορούμε να διατυπώσουμε την παράκλησή μας».

Ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη πως «το ζήτημα των θρησκειών μπορεί να επιλυθεί και τεχνικά με συνεργασία των υπουργείων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση