ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση του Προέδρου στις προκλήσεις της Τουρκίας

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο διατηρώντας την ψυχραιμία μας»

Σε διπλωματικά μέτρα ώστε επιτέλους να υπάρξει σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας προβαίνει η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου τα τελευταία 24ώρα.

«Είναι με λύπη που παρακολουθούμε τις ενέργειες τις τελευταίες ώρες της Τουρκίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο χαιρετισμού του στη λειτουργία για την γιορτή του Αγίου Μάρωνα, στην Παναγία Χαρίτων στην Λευκωσία.

Όσον αφορά την κυπριακή Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «προσπαθούμε με κάθε τρόπο διατηρώντας την ψυχραιμία και προς αποφυγή της όποιας κρίσης να προβαίνουμε σε τέτοια διπλωματικά μέτρα ώστε επιτέλους να υπάρξει σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, όχι μόνο δεν βοηθούν εις την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αλλά και ποσώς δεν συμβάλουν στις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα εξερχόμενος από την εκκλησία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «γίνονται οι επιβεβλημένες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση». «Πέραν τούτου δεν θα ήθελα να επεκταθώ», πρόσθεσε.

«Οι χειρισμοί αυτές τις ώρες είναι πάντοτε στα πλαίσια της επιβαλλομένης από δικής μας πλευράς αποφυγής ο,τιδήποτε θα μπορούσε να επιδεινώσει (την κατάσταση) χωρίς να παραγνωρίζουμε την ίδια ώρα και τα όσα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου πράττει η Τουρκία», σημείωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των συνεχόμενων επαφών που έχει η Κυβέρνηση με την εταιρεία ΕΝΙ ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα έχει αργότερα σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία στελεχών της εταιρείας που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο, ενώ αύριο αναμένεται να φθάσει στην Λευκωσία και στέλεχος από την έδρα της εταιρείας στην Ιταλία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X