ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση Αναστασιάδη για τον «αποκλεισμό» του Γενικού Εισαγγελέα

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μη ζητηθεί η νομική γνωμάτευση»

Δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς Κυβέρνησης να αποκλειστεί ποτέ ο Γενικός Εισαγγελέας ή οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει άποψη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εκφράζονται έντονα παράπονα από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τις αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι «πρέπει να μπούμε σε μια αντιπαράθεση τώρα».

«Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο νομικός σύμβουλος του κράτους και βεβαίως δεν υπήρχε περίπτωση να μη ζητηθεί η νομική γνωμάτευση όσον αφορά μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη», ανέφερε μιλώντας προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του νηπιαγωγείου της ΠΑΣΥΔΥ.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν επαφές μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «προσωπικά ο ίδιος όχι, βεβαίως, αλλά ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε. Και ούτως ή άλλως οποιοδήποτε νομοσχέδιο περνά από τη Νομική Υπηρεσία».

Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση όσον αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης και ανατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ως την καθ’ ύλην αρμόδια ανεξάρτητη Υπηρεσία, να ετοιμάσει μελέτη που να συνάδει με πολιτικές της Κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι και η Βουλή θα έχει άποψη, αφού θα κληθεί να ψηφίσει τα νομοσχέδια.

«Δεν θέλω με κανένα τρόπο να δημιουργούνται θέματα αντιπαράθεσης με θεσμούς που δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε παρά να εκσυγχρονίσουμε την απονομή της Δικαιοσύνης», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την άφιξη της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης GRECO, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι και το πλέον ευχάριστο». Σημείωσε ωστόσο ότι είναι πάντα καλοδεχούμενες οι όποιες υποδείξεις, που πρέπει να συνάδουν με τα όσα η παγκόσμια καλή πρακτική υπαγορεύει, είτε όσον αφορά τη λειτουργία του θεσμού της Δικαιοσύνης είτε άλλων θεσμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X