ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φουντώνει η κόντρα! Στο Δικαστήριο «τρέχει» ο Σιζόπουλος τον Φαίδωνος

«Αυτός που ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να πυροβολεί κάποιον που ζει σε κάστρο»

Οδηγίες στους νομικούς του συμβούλους να προχωρήσουν στην κατάθεση στο δικαστήριο αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του από τον Δήμαρχο της, έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία παρουσίασε στοιχεία που αφορούν τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου.

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Δήμαρχος της Πάφου είναι πως «Αυτός που ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πετροβολά αυτόν που ζει σε κάστρο».

«Είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια στη βάση αδιάψευστων στοιχείων και να προστατεύσω τον εαυτό μου από τη συκοφαντική δυσφήμιση που ανέλαβε σε βάρος μου από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δήμαρχος Πάφου. Η ΕΔΕΚ και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά έχουμε ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ο καθένας είναι εύκολο να ανατρέξει στα σκάνδαλα που έχω τεκμηριωμένα αποκαλύψει στη Βουλή από το 2003 και μετά. Δεν είναι τυχαίο ότι για αυτή μου τη στάση έχω στοχοποιηθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειες, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, κατέρρευσαν θα καταρρεύσει και αυτή.

«Από το Δήμαρχο της Πάφου έχω κατηγορηθεί για δύο γεγονότα. Το πρώτο ότι έκανα παρέμβαση για να ευνοηθεί συγγενικό μου πρόσωπο στη συνέχιση κατοχής και διαχείρισης τ/κ υποστατικού στην Πάφο. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν αποστομωτική και γι’ αυτό δεν έχω καμιά πρόθεση να τη σχολιάσω. Το δεύτερο αφορά την πώληση ακινήτου στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού από εταιρεία στην οποία ήμουν μέτοχος, και ότι από αυτή την πράξη έλαβα, όπως ανέφερε, πέραν των 700 χιλιάδων λιρών, περισσότερα από ότι ήταν η τιμή που καθορίστηκε στο αγοραπωλητήριο έγγραφο, ποσό το οποίο δεν δήλωσα στο Φόρο Εισοδήματος και άρα έχω διαπράξει φοροδιαφυγή», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, με τις δημόσιες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου υποπίπτει σε σοβαρές αντιφάσεις, οι οποίες αφενός επιβεβαιώνουν τη σκοπιμότητα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της δήθεν καταγγελίας και αφετέρου δεν λέει την αλήθεια.

«Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίσθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με την αγοραπωλησία που έγινε ως διευθυντικό στέλεχος της συγκεκριμένης εταιρείας που αγόρασε το ακίνητο και ότι δεν έλαβε μέρος σε καμιά διαβούλευση. Την επομένη παραδέχθηκε πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δύο επισκέψεις στα γραφεία της εταιρείας του συνεταίρου μου για να εξασφαλίσει έγκριση για την έκδοση αδειών ανάπτυξης του ακινήτου, εργασία την οποία είχε ο ίδιος αναλάβει να διεκπεραιώσει», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, τόσο οι υπάλληλοι του συνέταιρου του όσο και οι δικηγόροι που ετοίμασαν τα αγοραπωλητήρια έγγραφα διαβεβαιώνουν και είναι έτοιμοι να το διαβεβαιώσουν και δημόσια και ενόρκως ότι ο Δήμαρχος Πάφου ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στη διαδικασία αγοραπωλησίας και ήταν παρών στην υπογραφή των τελικών εγγράφων.

«Το γεγονός αυτό καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς του ότι ο λόγος της 11χρονης καθυστέρησης για την καταγγελία, γιατί η πώληση έγινε το 2007, ήταν γιατί μόλις τον προηγούμενο μήνα κατόρθωσε να εξασφαλίσει τους αριθμούς των συγκεκριμένων οικοπέδων που πωλήθηκαν για να επιβεβαιώσει από υπάλληλο του Φόρου Εισοδήματος την «έκταση της δήθεν φοροδιαφυγής» που διέπραξα», πρόσθεσε.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι από τη μέχρι τώρα διερεύνηση του θέματος, δεν προκύπτουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι πίσω από αυτή την συγκεκριμένη σκόπιμη καταγγελία κρύβονται ηγεσίες κομμάτων και ενδεχομένως, η ηγεσία του κόμματος, από το οποίο προέρχεται ο κ. Φαίδωνος, δηλαδή η ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στους νομικούς μου συμβούλους να προχωρήσουν στην κατάθεση στο δικαστήριο αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου από την πλευρά του Δημάρχου της Πάφου», ανέφερε.

Όσον αφορά τα στοιχεία της συγκεκριμένης πώλησης, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αφορούν τα αγοραπωλητήρια έγγραφα, η εταιρεία της οποίας ήταν μέτοχος που αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο, καθώς και τα πωλητήρια έγγραφα στην συγκεκριμένη εταιρεία που πουλήθηκε στην συνέχεια.

Αναφερόμενος στο ιστορικό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράσθηκε αρχικά με δύο πράξεις στις 15.12.2000 και στις 2.1.2001 έναντι του ποσού των 75 χιλ. λιρών (129 χιλ. ευρώ).

«Περιλάμβανε 3 οικόπεδα συνολικής έκτασης 2156 τ.μ. και ένα χωράφι έκτασης 3011 τ.μ.. Στη συνέχεια, στις 8.4.2004 αγοράσθηκε ακόμα ένα οικόπεδο εφαπτόμενο με τα υπόλοιπα έκτασης 625 τ.μ. έναντι του ποσού των 40 χιλ. λιρών (69 χιλ. ευρώ). Ο συνολικός συντελεστής δόμησης ήταν όσα και τα τ.μ. των οικοπέδων που αγοράστηκαν. Το 2006 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πολυκατοικίας Christina C. η οποία συνολικά κάλυψε 3000 τ.μ. υποδομής, δηλαδή την έκταση των τριών προαναφερθέντων οικοπέδων, καθώς και μέρος από το χωράφι, μέρος του οποίου δεσμεύτηκε για την κατασκευή πισίνας διαστάσεων 10χ20 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και γηπέδου τένις», πρόσθεσε.

Το 2007, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, έγινε συμφωνία πώλησης του ακινήτου στην συγκεκριμένη εταιρεία την οποία καταγγέλλει ο Δήμαρχος της Πάφου, που περιλάμβανε, ουσιαστικά, το ένα οικόπεδο 625 τ.μ. και το αδιάθετο μέρος του χωραφιού έκτασης 2167 τ.μ, έναντι του αρχικά συμφωνημένου ποσού των 600 χιλ. λιρών (1.032.000 ευρώ).

«Το παραπάνω ποσό αφορούσε 400 χιλ. λίρες για την πώληση η οποία έγινε στις 16.4.2007, 70 χιλ. λίρες για την ανάληψη της ευθύνης κατασκευής της πισίνας και του γηπέδου τένις, το οποίο αναλάμβαναν να ολοκληρώσουν οι αγοραστές αφού δεν είχε ολοκληρωθεί από την πλευρά τη δική μας, καθώς επίσης και 130 χιλ. λίρες, δηλαδή ποσό 222 χιλ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν την μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στη νέα εταιρεία και ποσό το οποίο η εταιρεία χρωστούσε τους πρώτους ιδιοκτήτες της», συμπλήρωσε.

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του κτηματολογίου, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δηλαδή τον Απρίλιο 2007, οι τιμές πώλησης στην περιοχή που έγιναν αποδεκτές ήταν από το κτηματολόγιο ήταν για τα Οικόπεδα, από 518 - 542 ευρώ τ.μ., και για τα χωράφια από 96 – 153 ευρώ τ.μ. .

«Εάν ακόμα η πώληση θα γινόταν με βάση τις υψηλότερες τιμές αποδοχής από το κτηματολόγιο, η μέγιστη αξία πώλησης του ακινήτου δεν θα ξεπερνούσε τις 700 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά το ακίνητο πωλήθηκε σε τιμή πολύ υψηλότερη από την πραγματική του αξία. Και επειδή ακριβώς υπάρχει και η καταγγελία περί φοροδιαφυγής. Βρίσκονται στη διάθεση σας και μπορείτε να τις μελετήσετε οι φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας μου του 2007 που μπορείτε να δείτε τα ποσά τα οποία έχουν δηλωθεί στο Φόρο Εισοδήματος. Οι φορολογικές δηλώσεις του 2008 που περιλαμβάνουν την τελική τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς και οι φορολογικές δηλώσεις του 2007 της εταιρείας στην οποία ήμουν μέτοχος που πώλησε το ακίνητο», πρόσθεσε.

Όπως είπε, από τις έρευνες που διεξήχθησαν από το Φόρο Εισοδήματος δεν προέκυψε οποιονδήποτε στοιχείο είτε απόκρυψης χρημάτων είτε φοροδιαφυγής, «αντίθετα, επιβεβαιώθηκε ότι όλα αυτά ήταν νόμιμα». Οι φόροι οι οποίοι καταβλήθηκαν από τον ίδιο και την εταιρεία του ήταν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για τα μερίσματα, η προσωπική του εισφορά για την αμυντική θωράκιση ήταν €52.000.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε, παράλληλα, ότι ο Δήμαρχος Πάφου αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία δημόσια του έθεσε.

«Τι συμφέροντα θα είχε ο Δήμος Πάφου από την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, που βρισκόταν εκτός των δημοτικών ορίων; Τι συμφέροντα είχε ο ίδιος ώστε με επιστολή-του προς τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία προσφέρθηκε να του εξασφαλίσει σε σύντομο χρόνο τις σχετικές άδειες; Γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προθέσεις-του; Τι σχέση έχει ο Δήμαρχος Πάφου με την εταιρεία που θα αναλάμβανε την κατασκευή του εργοστασίου;», διερωτήθηκε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι επώνυμος πολίτης της Πάφου σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην παρουσία του Δημάρχου της Πάφου τον κατηγόρησε ως «εκβιαστή και βιαστή» και τον προέτρεψε «να τον πάρει στο δικαστήριο» για να επιβεβαιωθεί η αλήθεια της καταγγελίας του.

«Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι ο Δήμαρχος προσπέρασε αυτή τη βαρύτατη κατηγορία χωρίς σχόλιο και ούτε κινήθηκε νομικά. Ερωτήθηκε ποιοι λόγοι του επέβαλαν αυτή τη συμπεριφορά. Αποφεύγει να απαντήσει; Ποιος να είναι άραγε ο λόγος; Αυτά ως αρχή. Τα καλύτερα έπονται», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X