ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Φεύγει για Αφρική η Ελένη Θεοχάρους (Pics)

Ανθρωπιστικό έργο, μέχρι τον Δεκέμβριο

Με τους «Γιατρούς του Κόσμου» αναχωρεί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για να εξασκήσει το επάγγελμα της ιατρού, προς όφελος των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Την συμμετοχή της στην αποστολή ανακοίνωσε η ίδια με ένα κείμενό της στην σελίδα της στο facebook:

«Αγαπητοί φίλοι, από σήμερα ξανά στην δουλειά. Αρχίζω ένα μακρύ οδοιπορικό που θα τελειώσει κοντά στις 20 του Δεκέμβρη. Για την ώρα, φεύγω με τον Λοίζο Αυξεντίου και οι δυο μας μέλη της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου-Εθελοντές Γιατροί», για Φρανκφούρτη και στην συνέχεια για Johannesburg και αμέσως μετά για Polokwane. Για όσους γνωρίζουν την Νότιο Αφρική, Το Polokwane επί εποχής Απαρτχάιντ ήταν γνωστό ως Pietersburg, βρίσκεται σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ζιμπάμπουε, στην επαρχία Λιμπόπο και μας βολεύει γιατί το μέρος που εργαζόμαστε το Chikombedzi, βρίσκεται στην Νότια Ζιμπάμπουε, κοντά στα σύνορα με Νότιο Αφρική και Μοζαμβίκη.

Στην συνέχεια, αφού διαβούμε τον μαγικό Τροπικό του Αιγόκερω, θα περάσουμε τα σύνορα προς την Ζιμπάμπουε οδικώς από την Μεσσίνα και διασχίζοντας την Αφρικανική στέπα θα φθάσουμε αργά το βράδυ της 18ης Αυγούστου έξω από το Chikombedzi, στην φυτεία Eden Vale, ερειπωμένη πια και «αποδεκατισμένη» από τα όργανα του Μουγκάπε. Οι ιδιοκτήτες της φυτείας μας φιλοξενούν κάθε φορά που διενεργούμε αποστολή στην περιοχή, εδώ και 21 χρόνια. Όταν ανοίξαμε την αποστολή όλα ήσαν διαφορετικά. Θυμάμαι στο πρώτο ταξίδι , είχα νοικιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και μη γνωρίζοντας που πάω, παρέδωσα πίσω στους ενοικιαστές στο Χαρράρε (8 ώρες μακριά) το μισό. Τώρα διπλοκάμπινο, σίγουρα πράματα.

Θα εργαστούμε στο Project of Good Hope (Νοσοκομείο, ορφανοτροφεία, σχολεία, παιδιά που λαμβάνουν βοήθημα από Κυπριακές οικογένειες για να επιβιώσουν, και την μεγάλη φυτεία στο Ταντάλε στις όχθες του ποταμού Μουενέζι. Στο EDEN VALE η γεννήτρια παράγει ρεύμα από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, συνεπώς μόνο εκείνη την ώρα πιθανόν να υπάρχει επικοινωνία με διαδίκτυο. Την άλλη εβδομάδα και πάλι μέσω Polokwane και Johannesburg θα πάμε στο Durban για να ανοίξουμε μια νέα αποστολή με βάση την Ορθόδοξη Εκκλησία της πόλης και με συνεργάτη τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Πογιατζή από τον Καραβά, με της ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πόλεως του Ακρωτηρίου Σέργιου και του Παναγιωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’. Την ίδια μέρα της επιστροφής μας στην Κύπρο, φεύγω για την Κίνα σε πολιτική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα σας γράφω όταν μπορώ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X