ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξισώνει το Ψευδοκράτος με την Καταλονία ο Ντενκτάς

Χαιρετίζει την ανεξαρτησία και παραλληλίζει

Την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΔΚ και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι και ο τ/κ «λαός» έχει το δικαίωμα σε να αυτοδιοικείται. «Αργά ή γρήγορα αυτό θα το αποδεχθεί η διεθνής κοινότητα».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς σε ανάρτησή του χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι «δεν είναι πλέον δυνατόν να χαμηλώσουν οι φωνές ανά το παγκόσμιο των λαών που θέλουν να αυτοδιοικούνται. Χαιρετώ την χρήση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος από την Καταλονία. Ωστόσο η ΕΕ έκανε το σχόλιο: ‘η ΕΕ θα συνεχίσει να έχει συνομιλητή μόνο την Ισπανία’. ‘Όπως ακριβώς έπραξαν άδικα προς εμάς με μονομερείς εφαρμογές στο θέμα της νότιας Κύπρου (σς εννοεί τα «εμπάργκο»)».

Κατά τον Σερντάρ Ντενκτάς αυτή τη φορά με την Καταλονία δεν θα είναι εύκολο να επιβάλουν αθλητικό εμπάργκο, όπως έπραξαν με τους Τ/κ, σύμφωνα με την ανάρτησή του. «Αν είναι εύκολο πετάξτε εκτός ΟΥΕΦΑ την Μπαρτσελόνα. Εάν ένας λαός δεν αλλάζει τη στάση του ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος και πιστεύει πράγματι στον δίκαιο αγώνα του, τότε σίγουρα οι δυνατοί αυτοί άνεμοι μια μέρα θα αλλάξουν. Ο κόσμος θα έρθει να σας βρει».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση