ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξαλλος ο Παμπορίδης: «Οι γιατροί προτιμούν να τρώνε σουτζιούκκο στα καφενεία»

Το ιατρείο «express» παρουσίασε προβλήματα και ο Υπουργός έγινε έξω φρενών

Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Πυρ και μανία ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ιατρείο «express» που λειτούργησε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών στου Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το «ιατρείο διακίνησης περιστατικών χαμηλής επικινδυνότητας» άρχισε την λειτουργία του από τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά ο Υπουργός πραγματοποίησε την επίσκεψή του δύο ώρες αργότερα, για να ενημερωθεί για την λειτουργία του. Τα όσα εντόπισε, όμως, προκάλεσαν τον εκνευρισμό του, καθώς ο σχεδιασμός, βάσει του οποίου λειτούργησε το ιατρείο, ήταν λανθασμένος. Συγκεκριμένα, δεν είχε ενισχυθεί το τμήμα με έναν ακόμα γιατρό από τις Ιατρικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκεί γιατρός από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, κάτι που δεν εξυπηρετούσε καθόλου τον ρόλο και την λειτουργία του ιατρείου.

Αυτός ήταν και ο λόγος του ξεσπάσματός του στο twitter:

Οι γιατροί προτιμούν να πίνουν καφέ και να τρώνε σουτζιούκκο

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Παμπορίδης φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι «συγκεκριμένοι γιατροί προτιμούν να πίνουν καφεδάκι σε αγροτικά κέντρα και να τρώνε σουτζιούκο στα καφενεία αντί να δουλέψουν στις Πρώτες Βοήθειες». Ο κύριος Παμπορίδης τόνισε ότι η κατάσταση αυτή δεν επέτρεψε την στελέχωση του ιατρείου εξπρές, δεν πρόκειται να συνεχιστεί και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, πρόσθεσε, θα πάνε σπίτι τους.

Ο Γιώργος Παμπορίδης εμφανίστηκε επίσης έξω φρενών με τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που ανέλαβαν να προετοιμάσουν τη λειτουργία του Ιατρείου Εξπρές σε πιλοτική βάση. Όπως είπε συγκεκριμένα «δεν μπήκα σε συζήτηση μαζί τους, δήλωσε, αλλά τους τόνισα ότι αυτό θέλω να γίνει. Αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, σημείωσε, θα μετακινηθούν από τις θέσεις τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους ελλιπείς σχεδιασμούς για σωστή λειτουργία του ιατρείου Εξπρές διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας χθες, δύο ώρες μετά τη λειτουργία του, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X