ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον

Έκρηξη οργής του Σουλτάνου

Η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δηλώνει ο Ρετζέπ Ερντογάν, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον σύμβουλο ασφαλείας Τζον Μπόλτον που σε δηλώσεις του είχε ουσιαστικά ζητήσει κάθε δράση της Τουρκίας στην περιοχή να είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι παρά την ξεκάθαρη συμφωνία με τον Τραμπ, στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης «λένε διαφορετικά πράγματα».

Κατέκρινε επίσης τις ΗΠΑ ότι καθυστερούν στο ζήτημα της Μαντζίμπ, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ψέμα» ότι οι Κούρδοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα περιέγραψε το PKK και το YPG ως «ένα και το αυτό».

Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε μάλιστα στον Σύμβουλο Ασφαλείας Τζον Μπόλτον λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τα σχόλιά του που έκανε από το Ισραήλ.

«Δεν θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση που δεν θα είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ», ήταν η πρόσφατη δήλωση του κ. Μπόλτον με την οποία ο αμερικανός αξιωματούχος έθεσε το πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγκυρα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον ομόλογό του Ιμπραϊμ Καλίν.

Εκπρόσωπος του αμερικανού αξιωματούχου, χαρακτήριζε παραγωγικές τις εν λόγω συζητήσεις προσθέτοντας πάντως ότι οι δύο πλευρές έχουν προσδιορίσει περαιτέρω ζητήματα για διάλογο και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις διαβουλεύσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών που αναμένονται για σήμερα.

Ο Μπόλτον δεν γίνεται δεκτός στο Προεδρικό

Μετά την έκρηξη οργής του Ερντογάν στην Αγκυρα, έγινε γνωστό ότι ο Μπόλτον δεν θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό. Έτσι η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου διακόπηκε και επιστρέφει στην χώρα του.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X