ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι απαντά ο Αβέρωφ στις φωνές για παραίτηση Χάρη

Λάβρος ο Περδίκης κατά Αναστασιάδη

Προέχει το καλό της χώρας και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας στις επικρίσεις και φωνές για παραίτηση της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό.

Διαβάστε, επίσης: Απαιτούν να πέσουν κεφάλια τα κόμματα

«Για μας προέχει το καλό της χώρας η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η εμπιστοσύνη και το καλό της οικονομίας. Με το καλό να τελειώσουμε την Παρασκευή και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όποιος θέλει, όποτε θέλει για όποιο θέμα θέλει, να ανοιχτεί για συζήτηση», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

«Ο λαός αποφάσισε τον Φεβρουάριο με μια ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή», είπε, προσθέτοντας πως «είναι μια κυβέρνηση που είναι μαθημένη στα δύσκολα και είμαστε ένα κόμμα που στηρίζει τη κυβέρνηση και βάζουμε πλάτες όταν η χώρα έχει ανάγκη».

Ο ΔΗΣΥ είπε, θα το πράξει «και σήμερα εκτιμώντας και υπογραμμίζοντας ότι και κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν και τώρα να είναι έτοιμα να βάλουν πλάτες για τον τόπο».

Όπως σημείωσε, «αν θέλει το ΑΚΕΛ να κάνει μια συζήτηση με τον ΔΗΣΥ, να κοπιάσουν να τελειώσουμε την Παρασκευή το έργο μας και αυτό που οφείλουμε στην κοινωνία».

«Θέλει το οποιοδήποτε κόμμα να συζητήσουμε και να ακούσουμε την κριτική, αλλά να ακούσουν τα επιχειρήματά μας. Θεωρώ ότι δεν είναι η ώρα της αλληλοεπίρριψης ευθυνών, είναι η ώρα της εθνικής ευθύνης έναντι του τόπου», κατέληξε.

Επικρίσεις κατά Κεντρικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ευθύνες του τμήματος εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας.

«Η Κεντρική Τράπεζα είχε την ευθύνη της ΣΚΤ και φαίνεται ουδέν έπραξε προς τη κατεύθυνση αυτή», είπε και πρόσθεσε: Αυτοί που είχαν την εποπτική ευθύνη του εποπτικού ελέγχου του Συνεργατισμού για να καταντήσει σε αυτό το σημείο και να χρειάζεται σήμερα η πώλησή του σε άλλη ιδιωτική τράπεζα έχουν ευθύνες», είπε.

Ερωτηθείς αν οι ευθύνες εκτείνονται και στη Διοικήτρια της ΚΤΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως ο ίδιος ξεκινά από το συγκεκριμένο τμήμα. «Αν πέραν του τμήματος αυτού υπάρχουν και οποιοιδήποτε άλλοι που έχουν ευθύνη αυτό δεν είναι θέμα το οποίο μπορώ εγώ να το υποδείξω αυτή τη στιγμή.

«Όμως το τμήμα της ΚΤΚ που είχε την ευθύνη για τον εποπτικό έλεγχο της ΣΚΤ κατά την άποψή μας έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάληξη», πρόσθεσε και διερωτήθηκε αν το τμήμα εποπτείας της ΚΤΚ ενημέρωσε την κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός και αν ζήτησε έγκαιρα τη λήψη μέτρων. «Η εντύπωση που έχουμε ουδέν έπραξαν προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

«Προχειροδουλειά» το «ΕΣΤΙΑ»

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε σε «προχειροδουλειά» που έγινε για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ένα σχέδιο που «ήταν υποτίθεται σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιαδη».

«Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κέρδισε την εξουσία με ψευδείς παραστάσεις και τίθεται και θέμα ακόμη και παραίτησης αυτής της κυβέρνησης, δεδομένου ότι με τόσα πολλά ψέματα έχει φλομώσει την πολιτική ηγεσία και την κοινωνία. Αν είναι αυτό success story που τρέχουμε τελευταία στιγμή υπό πίεση, απειλές και εκβιασμούς να δώσουμε μπαλωματικές λύσεις νομίζω ότι προκύπτουν σοβαρά θέματα ακόμη και αξιοπιστίας της κυβέρνησης και νομιμοποίησή της μετά από αυτό το μπάχαλο αυτές τις μέρες και τους κινδύνους με τις δηλώσεις και συμπεριφορές τους», κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X