ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη συνομιλιών οι ΗΠΑ

Είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Ετοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και δεσμευμένες για λύση του Κυπριακού εντός του πλαισίου του ΓΓ των ΗΕ, δηλώνουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες ο Βοηθός Υφυπουργός των ΗΠΑ Τζόναθαν Κόεν στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη. Θέμα της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη βούλησή του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κόεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει γίνει στις συνομιλίες.

Πριν το τέλος του χρόνου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Κόεν και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, για να δουν τι μπορεί να γίνει στο Κυπριακό, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κόεν αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X