ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται το... «Νέο Κύμα για την άλλη Κύπρο»

Θα είναι υποψήφιος το 2023 ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου;

Στα σκαριά βρίσκεται η Κίνηση του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του κρατικού καναλιού Τετ α τετ και στον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος.

Κίνηση με οραματικό σχέδιο για την Κύπρο

Κληθείς να σχολιάσει τις επόμενές του κινήσεις ανέφερε πως ετοιμάζει κάτι εντελώς διαφορετικό με τη συμμετοχή ατόμων και από την Κύπρο και από τη διασπορά. «Μία Κίνηση» όπως είπε «η οποία θα γράψει, θα σκεφτεί να υλοποιήσει οραματικό σχέδιο για την Κύπρο». «Το συζητάμε» πρόσθεσε «και στη διασπορά και στην Κύπρο. Δεν είναι κατ’ ανάγκην πολιτική Κίνηση, έχει κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα» σημείωσε.

Από τις προεδρικές του '18

Υπενθυμίζεται πως η Κίνηση «Νέα Κύμα» ακουγόταν εντόνως τον Σεπτέμβρη του 2017, με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Χριστοφίδη να κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία. Όπως έλεγε τότε σε συνέντευξή του στην «Κ» ότι θα είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις με στόχο τη συμμετοχή πέραν των 3000 εθελοντών. «Νιώθω ότι μπορώ ως ανεξάρτητος να κινητοποιήσω εκείνους τους απογοητευμένους συμπολίτες μας που έχουν δικαιολογημένα αηδιάσει με τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την αναποτελεσματικότητα του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Από την άλλη, ξέρω ότι το κομματικό-πελατειακό κράτος στον τόπο μας παραμένει ισχυρό, ότι οι κομματικές ταυτίσεις δεν αλλάζουν εύκολα, και, άρα, μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Δεν αισθανόμουν έτοιμος το '18

Κληθείς από τον Τάσο Τρύφωνο να σχολιάσει γιατί δεν προχώρησε το 2018, σημείωσε πως δεν αισθανόταν έτοιμος. «Ο Μιτεράν έλεγε πως πολιτική είναι να αντιλαμβάνεσαι τον χρόνο» σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης προσθέτοντας πως είχε στόχο να ολοκληρώσει την θητεία του ως πρύτανης που ήταν μία σημαντική πλευρά της ζωής του.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα είναι υποψήφιος το 2023, απάντησε πως δεν βλέπει τόσο μακριά. «Θα κάνουμε πράγματα, μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα και χωρίς εκλογικές διαδικασίες», χωρίς βεβαίως να το απορρίπτει.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση