ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται στην Κύπρο ο Δανός ΥΠΕΞ

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας `Aντερς Σάμουελσεν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τις συνομιλίες του Δανού ΥΠΕΞ στη Λευκωσία είναι το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Δανίας και το μέλλον της Ευρώπης υπό το φως του Brexit. Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη είναι μια από τις 19 προτεινόμενες πόλεις για φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος εδρεύει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Σάμουελσεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 8 το πρωί. Στις 8.30 θα μεταβεί στο Προεδρικό όπου θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση 15 περίπου λεπτών με τον κ. Κασουλίδη. Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Κύπρου και Δανίας και οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στις 1000.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X