ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Οι Κούρδοι θα πεινάσουν

Το 93% των Κούρδων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ

Την ίδια στιγμή που το 93% των Κούρδων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στο ιρακινό Κουρδιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι οι Κούρδοι δεν ξέρουν πώς να φτιάξουν δικό τους κράτος και ότι το δημοψήφισμα συνιστά πράξη προδοσίας.

«Μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύαμε ότι ο Μπαρζανί δε θα κάνει το λάθος να διεξάγει δημοψήφισμα, αλλά μάλλον κάναμε λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτόξευσε νέες απειλές προς τους Κούρδους.

«Όταν η Τουρκία κλείσει τους αγωγούς πετρελαίου το παιχνίδι θα έχει τελειώσει, και οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν τα φορτηγά σταματήσουν να πηγαίνουν στο Β. Ιράκ. Μόλις η Τουρκία επιβάλλει τις κυρώσεις της, οι Κούρδοι στο Ιράκ θα μείνουν εντελώς αβοήθητοι», δήλωσε ο ίδιος, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και στρατιωτική επέμβαση από ξηράς ή αέρος.

«Αν ο δρόμος της ειρήνης διακοπεί τότε η Τουρκία δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της», προσέθεσε.

Εξάλλου, τόνισε πως θα πρέπει «να συνέλθει η κυβέρνηση του του Ιρακινού Κουρδιστάν και να δώσει τέλος σ’ αυτή την περιπέτεια».

Ακόμη, χαρακτήρισε το χθεσινό δημοψήφισμα ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράκ θα πρέπει να βρει τρόπο να επιτύχει εθνική ενότητα και όχι διχασμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X