ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημα σε προεκλογικό το ΔΗΚΟ

Χωρίς ανθυποψήφιο ο Νικόλας;

Σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο μπαίνει το ΔΗΚΟ, καθώς πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα και του Οργανωτικού Γραμματέα, τις υποψηφιότητες για τις 15 αιρετές θέσεις του Εκτελεστικού Γραφείου τις υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου Επαρχιακής Επιτροπής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών. Όπως όλα δείχνουν οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα, δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τον συνωστισμό ενδιαφέροντος άλλων εποχών.

Χωρίς ανθυποψήφιο;

Αν και μέχρι την υστάτη, συζητείτο το κατά πόσο κάποιος θα βρεθεί απέναντι από τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη θέση του προέδρου, φαίνεται πως τελικώς ο ίδιος θα είναι ο μόνος υποψήφιος. Ένα αποτέλεσμα που συνδέεται άμεσα και με το γεγονός ότι η μεγάλη μερίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κ. Παπαδόπουλου, έχει διαγραφεί και συνεπώς αποδυναμωθεί εντός του κόμματος.

Αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τη θέση του προέδρου αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις της ανώτατης πυραμίδας. Ούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα αναμένεται να υπάρξει ανθυποψήφιος του Άθου Αντωνιάδη, αν και ο δημοτικός σύμβουλος του Στροβόλου Μιχάλης Ιερείδης έδειξε αρχικά ενδιαφέρον. Το ίδιο και για τη θέση του γενικού οργανωτικού ενδιαφέρεται μόνο ο Φύτος Κωνσταντίνου.

Σε ο,τι αφορά την αντιπροεδρία του κόμματος, διαφαίνονται επί του παρόντος σίγουρα τέσσερις υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις και συγκεκριμένα οι Χρίστος Ορφανίδης, Αντώνης Αντωνίου, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Δαμιανός. Πλην του κ. Τρυφωνίδη ο οποίος πολλές φορές διαφώνησε με την ηγεσία του κόμματος, οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούνται στελέχη που ευθυγραμμίζονται πλήρως με την πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου.

Το μεγάλο πάντως ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη θέση του δεύτερου τη τάξει όπου Μαρίνος Μουσιούττας και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διεκδικούν τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Ο Μαρίνος Μουσιούττας έχει από καιρό εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να καλύψει έδαφος στον προεκλογικό. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από την άλλη επέλεξε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της αμέσως μετά το καταστατικό συνέδριο, χάνοντας στην ουσία πολύτιμο χρόνο. Το γεγονός όμως ότι η κα Ερωτοκρίτου αποτελεί στενή συνεργάτη του Νικόλα Παπαδόπουλου θεωρείται από πολλούς πως η απόφασή της να διεκδικήσει, έτυχε της εύνοιας και της ευλογίας του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X