ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημα οι «ευρω-υποψήφιοι» του ΔΗΚΟ

Επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος

Επικυρώθηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές είναι οι Άριστος Βασιλειάδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Κατερίνα Χριστοφίδου.

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία περίοδο όπου η ευρωπαϊκή ένωση κλονίζεται από επικίνδυνες πιέσεις, από πολιτικά κινήματα που θρέφονται από τη ξενοφοβία τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, από την οικονομική εξαθλίωση η οποία δυστυχώς συνεχίζει να κατασπαράζει συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, από την οικονομική ανισότητα που όλο και περισσότερο διαμορφώνει μία διαφορετική πραγματικότητα διαχωρίζοντας του λαούς της Ευρώπης σε ‘‘λαούς του Βορρά’’ και ‘‘λαούς του Νότου’’ και φυσικά από διασπαστικά κινήματα όπως το Brexit και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και χωρίς συμφωνία», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και συνέχισε:

«Η κυπριακή κοινωνία και η κυπριακή οικονομία πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα για την ακρισία, τον πολιτικό αβδηριτισμό και τον ερασιτεχνισμό εκείνων που μας οδήγησαν στην κρίση του 2013. Ακόμη χειρότερα, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να βιώσουμε το τι σημαίνει, τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψεως αποφάσεων, να μην λειτουργούν στη βάση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, αλλά στη βάση μικροπολιτικών και εθνικών σκοπιμοτήτων. Η Κύπρος δεν πρέπει ποτέ ξανά να βρεθεί σε τέτοιο σημείο. Δεν πρέπει ποτέ ξανά να βρεθούμε, χωρίς αξιοπιστία και μακριά από τις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Δεν πρέπει ποτέ ξανά, παρασυρόμενοι από τον λαϊκισμό, την ευθυνοφοβία και μικροκομματικές σκοπιμότητες να οδηγηθούμε σε μια θεσμική και οικονομική κατάρρευση. Πρέπει όχι μόνο να συμμετέχουμε, αλλά και να καθορίζουμε τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχουμε το στόχο, η Κύπρος να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συμπόρευση με Αλληλεγγύη

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρέτισε ιδιαίτερα το γεγονός πως σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, το Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει και τη συνεργασία της Αλληλεγγύης.

«Με την Αλληλεγγύη, μας ενώνουν κοινά οράματα, αρχές και ιδανικά. Με σεβασμό στην αυτονομία και στη διακριτή Ιστορία και δράση των δύο κομμάτων, με βάση την κοινή αντίληψή μας για τη σημασία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζουμε τη συνεργασία που άρχισε στις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως πολύτιμούς συνεργάτες όλα τα στελέχη και όλους τους αξιωματούχους της Αλληλεγγύης οι οποίοι συντάσσονται μαζί μας σε αυτό τον εκλογικό αγώνα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X