ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξοργισμένος ο Πρόεδρος: Επίθεση κατά αστυνομικών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Μεταφέρεται εντός της ημέρα στο Ισραήλ ο τραυματίας αστυνομικός

Εφθασε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε τα ξημερώματα σε ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

«Θέλω να καταστήσω σαφές. Δεν είμαι μόνο στο πλευρό των τραυματιών. Είμαι στο πλευρό του αστυνομικού σώματος που ενόρκως επιτελεί το καθήκον του», δήλωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται», τόνισε ο Πρόεδρος, ο οποίος, όπως ανέφερε, μίλησε και με τον Αρχηγό Αστυνομίας επ’ αυτού.

«Μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ως πεδίο πλουτισμού με παράνομες ενέργειες» και να αποθρασύνεται «σε βαθμό που να νομίζει ότι η αστυνομία θα εκφοβιστεί από ανάλογες ενέργειες».

Αντίθετα, τόνισε, «θα νιώσουν κάποιοι επιτέλους ότι εννοούμε και την ευνομία αλλά ιδιαίτερα όχι μόνο την πάταξη της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επί του παρόντος είναι σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού. «Δεν θέλω να αποφανθώ για θέματα που δεν είναι της ειδικότητας μου, αλλά δίνω ελπίδα», δήλωσε.

Όπως ανέφερε, από πλευράς Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια έχει διευθετήσει ώστε εντός ελαχίστου χρόνου, εντός της ημέρας, να μεταφερθεί ο τραυματίας αστυνομικός στο Ισραήλ. Σημείωσε ότι έρχεται από το Ισραήλ νοσοκομειακό πτητικό μέσο, με ειδικούς εντατικολόγους και τραυματιολόγους, «έτσι ώστε να δώσουμε την όση βοήθεια απαιτείται για να κρατηθεί στη ζωή ένας πραγματικά άξιος να φέρει τη στολή του αστυνομικού».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι εξοργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε, «ναι, είμαι. Γιατί επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από κανένα είτε ημεδαπό, είτε αλλοδαπό, είτε από όπου κι αν προέρχεται».

Διαβάστε επίσης: «Γάζωσαν» αστυνομικούς! ΠΡΟΣΟΧΗ αυτός συνεχίζει να καταζητείται (pic)

Επίσης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter γράφοντας, «Επίθεση κατά αστυνομικών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Στεκόμαστε δίπλα στα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης που ευσυνείδητα πράττουν το καθήκον τους. Στο πλευρό του τραυματία αστυνομικού, ευχή μου να αποδώσουν οι ενέργειες των γιατρών»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X