ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ενότητα» ζήτησε ο Πρόεδρος και από την Λεμεσό

«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το κράτος»

Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί ακούραστα και με αποφασιστικότητα, ώστε μέσα από την ενότητα να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, από το εκλογικό επιτελείο του στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε στο εκλογικό επιτελείο της Λεμεσού στις 23:10, όπου τον ανέμενε πλήθος συμπολιτών του, που πανηγύριζε την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς την πόλη του "για την τιμή που μου έχουν δώσει οι συμπολίτες μου, που με τίμησαν με το 58% των ψήφων", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν παραγνωρίζει και όσους δεν τον ψήφισαν ή όσους έκαναν άλλες επιλογές.

"Αλλά νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς που εργαστήκατε έτσι ώστε ο λαός να μου δώσει τέτοια ισχυρή εντολή, μιαν εντολή που υποχρεώνει τον καθέναν από εμάς και ιδιαίτερα τον ίδιο προσωπικά, να μην παραγνωρίσω κανέναν πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας", συμπλήρωσε.

Έτσι, συνέχισε, συμπεριφέρθηκα την πρώτη πενταετία έτσι, έτσι θα συμπεριφερθώ και τη δεύτερη πενταετία, σαν Πρόεδρος όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας είναι ενότητα, γιατί ακόμα έχουμε προβλήματα ν` αντιμετωπίσουμε.

"Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το κράτος, πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία πάταξης, με αποφασιστικότητα, της διαφθοράς, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ώστε σταθερή να είναι η ανάπτυξη, γιατί μόνο μέσα από την ανάπτυξη θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ανεργίας που βασανίζουν τους νέους μας", ανέφερε.

Πρόσθεσε, παράλληλα , ότι "πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να έχουμε ένα ακόμα πιο κοινωνικό κράτος, ένα πιο ευαίσθητο κράτος, πολίτες που να γνωρίζουν ότι η δημόσια υπηρεσία είναι για να τους υπηρετεί και όχι για να την υπηρετούν".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ακόμη πως θα εργαστεί "ακούραστα αλλά και με την ίδια αποφασιστικότητα", ώστε μέσα από την ενότητα να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι μέσα από την ενότητα αλλά και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που πρέπει να επιδείξουμε για την ασφάλεια του Ελληνισμού," χωρίς να παραγνωρίζουμε τις όποιες εύλογες ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων", και αν υπάρχει καλή θέληση και από την άλλη πλευρά, θα μπορέσουμε να επανενώσουμε την Κύπρο, "χωρίς εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς στρατούς κατοχής".

"Θέλω ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι Ε/κ ή Τ/κ, να απολαμβάνουν των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα υπάρχει αλληλοσεβασμός", είπε και υπέδειξε ότι "μόνο τότε θα υπάρξει και μόνιμη ειρήνη και μόνιμη προοπτική αλλά και ένα μέλλον για τους νέους μας".

Τέλος, ευχαριστώντας όσους των ψήφισαν, ανέφερε πως "το 56% είναι από όλους τους πολίτες και όχι από μια παράταξη, είναι από όλους ευρύτερα τους χώρους, γι αυτό και ευγνωμονώ τον κυπριακό λαό αλλά και τον ευχαριστώ αλλά και του χρωστώ, αυτήν την ευγνωμοσύνη να την μετατρέψω σε έργα".

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για τη Λευκωσία και το Προεδρικό Μέγαρο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X