ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμφύλιος στο κυβερνητικό στρατόπεδο;

Το ξέσπασμα του Φούλη, η Διζωνική και ο σερ Στέλιος

Για εμφύλιο που έχει αρχίσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με τις πρωτοβουλίες για το Κυπριακό κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες του Ονασαγόρα από την στήλη #PoliticsBlog της Καθημερινής. 

Γράφει ο Ονασαγόρας, η γεμάτη αγωνία δήλωση του Φούλη την Τρίτη: "βλέπω το παράθυρο ελπίδας για λύση να κλείνει και δεν αντέχω" δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με πηγή μου, κατευθείαν από τον Λόφο η δήλωση "έπεσε ως κεραυνός σε θύελλα". Πρόκειται για μια ένταση που δεν έχει ουσιαστικά κοπάσει από την έναρξη της δεύτερης θητείας Αναστασιάδη και "αφορά και το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση και τις επιλογές του Healthy".

Σύμφωνα με την πηγή μου η πρόσφατη επίσκεψη του Φούλη σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον δεν αύξησε καθόλου την αισιοδοξία του. Κάθε άλλο. "Είδε από πολύ κοντά ότι τα πράγματα είναι όχι μόνο δύσκολα αλλά και επικίνδυνα" μου ανέφερε η πηγή μου.
Στην ερώτησή μου εάν τα όσα είδε και άκουσε στη Νέα Υόρκη ήσαν αυτά που προκάλεσαν το πολιτικό και συναισθηματικό του ξέσπασμα προχθές, η απάντηση με εξέπληξε:

"Όχι δεν ήταν μόνο όσα είδε στη Νέα Υόρκη και όσα άκουσε και από τουρκοκυπριακά χείλη που τον έκαναν να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Είναι και κάποια άλλα που διαδραματίζονται στη Λευκωσία και ιδιαίτερα στον Λόφο. Η θέση ότι υπάρχει μια αρχόμενη αμφισβήτηση της ΔΔΟ και συζητείται και προκαλεί τριβές. Μπορεί να μην ακούγονται συζητήσεις για λύση δύο κρατών όπως λέει το ΑΚΕΛ αλλά μαι αμφισβήτηση για τη ΔΔΟ και κατά πόσον αυτή θα είναι βιώσιμη ως λύση, συζητείται. Αυτό για τον Φούλη είναι επικίνδυνη οπισθοδρόμηση και τον βρίσκει κάθετα αντίθετο."

Η Μάνταμ του Φούλη, η οποία γνωρίζει πλήρως τον τρόπο που ο μεγάλος αρχηγός σκέφτεται και πράττει μου έλεγε ότι η προειδοποίησή του ότι "κύκλοι στις ΗΠΑ δεν εισπράττουν βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων" δεν απευθυνόταν μόνο στους τουρκοκύπριους αλλά και στην πλευρά μας, παρά τον διαχωρισμό που λεκτικά έκανε.

Όπως ακούω από άτομα που παρακολουθούν το κυβερνητικό στρατόπεδο οι επόμενες μέρες θα κρίνουν κατά πόσον θα έχουμε ένα νέο επεισόδιο ψυχρού πολέμου μεταξύ Φούλη-Healthy. "Αναμένεται πως το φίδι θα το βγάλει από την τρύπα ξανά ο Χριστοδουλίδης και δεν αποκλείεται πριν από τη Δευτέρα και το Συμβούλιο Αρχηγών να υπάρξει εκτόνωση της διαφαινόμενης κρίσης με συνάντηση των δύο", προέβλεψε καλά πληροφορημένος αναλυτής.

Για ηχηρές απουσίες από την τελετή απονομής των δικοινοτικών βραβείων του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου αλλά και κάποιες εξίσου ηχηρές και άσχετες παρουσίες, έκανε λόγο κοσμικιά. Η εν λόγο κοσμικιά, που παραδέχεται ότι πήγε για να δει από κοντά τον σερ Στέλιος και να πει ένα γεια στον Αναστασιάδη, υποστήριξε πως ο σερ Στέλιος θα μπορούσε να ήταν καλός πρόεδρος εάν αποδεχόταν πρόταση που του έγινε να κατέλθει ως υποψήφιος. "Πάντως το πιο αισιόδοξο είναι που φέτος στα βραβεία συμμετείχαν και δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτό έχει ένα συμβολισμό. Θα μπορούσαν π.χ. κάποιοι πολιτικοί εδώ και πέρα από το οδόφραγμα να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Μόνο οφέλη θα είχε μια τέτοια προοπτική" μου είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X