ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση αδερφών Πετρίδη: Άθλιες ήταν οι συνθήκες κράτησης τους στα Φίτζι

Εκκρεμούν εναντίον τους 293 κατηγορίες

Τα δύο αδέρφια Κλεάνθης και Λοΐζος Πετρίδη, 46 και 43 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από απόφαση Δικαστηρίου των Νησιών Φίτζι.

Οι δύο είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2017 για υποθέσεις απάτης με χρήση πιστωτικών καρτών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος.

Οι δύο τους φέρονται να έκαναν 400 συναλλαγές με ξένες κάρτες σε αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, κατέβαλαν χρηματική εγγύηση 5.000 δολαρίων ο καθένας και παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο. Επίσης πρέπει να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό.

Συνολικά εναντίον των δύο εκκρεμούν 293 κατηγορίες.

 

Το δημοσίευμα επικαλούμενο εφημερίδες των Φίτζι αναφέρει ότι τα δύο αδέλφια κρατήθηκαν σε διαφορετικά κρατητήρια, περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησής τους ως απαράδεκτές. Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε για τη σύλληψή τους στις 28 Δεκεμβρίου και της υπόθεσης επιλήφθηκε ο πρέσβης Φίλιππος Κρητιώτης ,ο οποίος είναι διαπιστευμένος στη Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι.

Τα δύο αδέλφια έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις κυπριακές αρχές για διάφορες υποθέσεις, ενώ ο Λοΐζος Πετρίδης είχε αποφυλακιστεί πριν λίγους μήνες.

Είναι άγνωστο πότε θα γίνει και πότε θα ολοκληρωθεί η δίκη στα Φίτζι, όπως και το πόσο θα διαρκέσουν οι διαδικασίες σε περίπτωση καταδίκης τους, για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία τηρείται συνεχώς ενήμερη για την εξέλιξη της υπόθεσης ώστε να προσφέρει προξενική βοήθεια σε περίπτωση που ζητηθεί από τα δύο αδέλφια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X