ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλεγχο για το Πέρα Πεδί από Γενικό Ελεγκτή ζητά ο Αναστασιάδης

Με επιστολή του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με την οποία ζητά τη διενέργεια ελέγχου για το θέμα της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί και δημόσιας κοινοποίησης των αποτελεσμάτων "για να διαφανεί ακόμη μια φορά ότι η λασπολογία από κάποιους δεν στηρίζεται, σε καμιά απολύτως περίπτωση, σε πραγματικά δεδομένα", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

"Παρά την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 30 Οκτωβρίου, για τα θέμα της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί, κάποιοι συνεχίζουν να προβάλλουν ψεύδη, θεωρώντας ότι με τις εν λόγω παλαιοκομματικές προσεγγίσεις που ακολουθούν μπορούν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή, η οποία και δημοσιοποιείται, "ζητά τη διενέργεια σχετικού ελέγχου και δημόσιας κοινοποίησης των αποτελεσμάτων, για να διαφανεί ακόμη μια φορά ότι η λασπολογία από κάποιους δεν στηρίζεται, σε καμιά απολύτως περίπτωση, σε πραγματικά δεδομένα".

Στην επιστολή του προς τον κ. Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως "επειδή από κόμματα της αντιπολίτευσης και/ή επιτελεία υποψηφίων προέδρων, προβάλλεται ο ισχυρισμός πως είτε ο ίδιος είτε μέλη της οικογένειας μου έχουν έννομο ή οικονομικό συμφέρον, από την προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωρίου Πέρα Πεδί, Λεμεσού και/ή ότι ο ίδιος έχω ίδιον όφελος και ως εκ τούτου εμπλέκομαι προκειμένου να αντιμετωπιστεί, από τις αρμόδιες αρχές, ευνοϊκά η εν λόγω ανάπτυξη, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως:

Α. Προχωρήσετε τάχιστα σε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα ή έχω την οποιανδήποτε εμπλοκή είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης.

Β. Μέσα στα ίδια πλαίσια επεκτείνεται την έρευνα σας ώστε να καλύπτονται και τυχόν συμφέροντα ή σχέσεις μελών της οικογένειάς μου με την εταιρεία Parnitha Development Ltd ή την προτεινόμενη ανάπτυξη".

" Θερμή παράκληση όπως γνωστοποιήσετε δημόσια τα αποτελέσματα των ερευνών σας το ταχύτερον", καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ελέγξει τη διαδικασία 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι, κατόπιν παράκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα προβεί στις επόμενες ημέρες στη διενέργεια ελέγχου της διαδικασίας που αφορά την προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί Λεμεσού.

Αφού αναφέρεται στη σχετική σημερινή επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Ελεγκτή, που δόθηκε από τον πρώτο στη δημοσιότητα, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, πως η έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου θα δημοσιοποιηθεί ευθύς μόλις ολοκληρωθεί.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X