ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπρόσωπος: Στόχος η κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις προεδρικές εκλογές έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη

Στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που έχει ενώπιόν του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πήρε χθες ανανεωμένη εντολή για άλλη μια πενταετία.

«Ο Πρόεδρος έχει την έντονη πεποίθηση ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέσα από συλλογικές δράσεις, καθώς τα όποια προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος είπε πως «πρόθεση του Προέδρου τη Δημοκρατίας είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής».

Συμπλήρωσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος θα λάβει υπόψη του την ισχυρή εντολή που του έδωσε ο κυπριακός λαός αλλά και το γεγονός ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής δεν έγιναν οι όποιες προεκλογικές συνεργασίες».

Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις προεδρικές εκλογές έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη. Ωστόσο δεν αποκλείεται να αρχίσουν νωρίτερα οι συζητήσεις και επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X