ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση Ιωνά για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κακόβουλων πυρκαγιών

Καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές

Τις ανησυχίες του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο των κακόβουλων πυρκαγιών εξέφρασε από την Πάφο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές για να καταπολεμήσουν εγκληματικές ενέργειες και το φαινόμενο των κακόβουλων πυρκαγιών κάλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο του εμπρησμού των δασών μας .

Ο κ Νικολάου ανέφερε ότι υπάρχουν τα ανάλογα σχέδια δράσης τα οποία εφαρμόζονται τόσο κατά την πυρόσβεση σε περιοχές υπαίθρου όσο και κατά την πυρόσβεση σε δασικές περιοχές καθώς επίσης και τα απαραίτητα σχέδια για τη χρήση των πτητικών μέσων. Από σχέδια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα , είπε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου , σημειώνοντας πως το φαινόμενο των πυρκαγιών αποτελεί θέμα συνείδησης για τον καθένα.

Ο καθένας μας , είπε, πρέπει να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι το φυσικό περιβάλλον και πόσο σημαντικά είναι τα λιγοστά δάση που έχουμε στον τόπο μας τα οποία χρειάζονται , ανέφερε , δεκάδες χρόνια για να δημιουργηθούν .

Οι κακόβουλες πυρκαγιές , ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν είναι μόνο καταδικαστέες αλλά συνιστούν υποχρέωση του καθενός από εμάς να καταγγέλλουμε , να ενεργούμε προληπτικά για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων ώστε κάποιοι οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον να τιμωρούνται .

Πρόσθεσε πως δεν χωράει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους πράξεις ή συμπεριφορές επισημαίνοντας ότι είναι ευθύνη όλων να διαφυλάξουμε το περιβάλλον. Τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και το τμήμα δασών και άλλες υπηρεσίες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν είπε για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο Ιωνάς Νικολάου , συνεχάρη τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας για τον τρόπο με τον οποίον μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στα πολλαπλά περιστατικά , προσθέτοντας πως φέτος δυστυχώς θα είναι πολύ περισσότερα λόγω και της ξηρασίας.

Διάγουμε μια περίοδο πολύ δύσκολη σε ότι αφορά τις πυρκαγιές και οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς και συνετοί στις υποχρεώσεις μας, κατέληξε ο Ιωνάς Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X