ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκκληση Ιωνά να κάνουν αποδεκτές τις αναπομπές για Υπ. Εσωτερικού Ελέγχου

Πρέπει να παραχωρηθούν δια νόμου οι απαραίτητες αρμοδιότητες στην Υπηρεσία

Δημόσια έκκληση προς τους Βουλευτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις επί των αναπεμφθέντων νόμων για την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία απευθύνει με γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Οι δύο αναπεμφθέντες νόμοι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή τη ρύθμιση των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Στη γραπτή δήλωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει ότι η διαφθορά αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και όχι με ημίμετρα.

Προσθέτει ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει και με τα νομοσχέδια για πρόληψη και πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία ότι έχει την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς.

Μετά και τη συζήτηση των αναπεμφθέντων νόμων, με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, απευθύνω δημόσια έκκληση προς τους Βουλευτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις, εάν θέλουν πραγματικά να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα για πρόληψη και προστασία των μελών της Αστυνομίας από φαινόμενα διαφθοράς και να κάνουν αποδεκτές τις αναπομπές, αναφέρει ο κ. Νικολάου.

Πρέπει να παραχωρηθούν δια νόμου οι απαραίτητες αρμοδιότητες στην Υπηρεσία ώστε να έχει τη δυνατότητα προληπτικής και κατασταλτικής διερεύνησης φαινομένων διαφθοράς, συνεχίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι διαφορετικά «θα μείνουμε απροβίβαστοι στον αγώνα για αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Σώμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X