ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση εκπαιδευτικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Ζητούν παρέμβαση του για έξοδο από την κρίση στο χώρο της Παιδείας

Υπόμνημα για την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης επέδωσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, οι οποίες θεωρούν ότι μια παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για ομαλοποίηση της όλης κατάστασης στην Εκπαίδευση.

Το υπόμνημα εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος απουσιάζει στο Ουγγαρία για επίσημη επίσκεψη, παρέλαβε ο προεδρεύων της Βουλής, Βουλευτής Αδάμος Αδάμου. Από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους και ο Γενικός Ταμίας της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τερέπεης.

Ελεγκτική Υπηρεσία: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους μισθούς των εκπαιδευτικών

Στο υπόμνημα τους, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς εντεινόμενη κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την κρισιμότητα των στιγμών, εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, «σας μεταφέρουμε για μια ακόμη φορά τη βούληση και την ετοιμότητά μας για ουσιαστικό διάλογο με μοναδικό στόχο την έξοδο από την κρίση στην οποία οδηγήθηκε η Δημόσια Εκπαίδευση από τις 4 Ιουλίου 2018, μετά τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου».

Σημειώνουν ότι δυστυχώς, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξαναγκάστηκαν να εφαρμόσουν το έσχατο μέτρο αντίδρασης, αυτό της απεργίας, εξαιτίας των αποφάσεων που λήφθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί ο επιβαλλόμενος θεσμικός διάλογος και οι οποίες εφαρμόστηκαν ετσιθελικά, που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα απολύτως πρόβλημα του Δημόσιου Σχολείου, αλλά αντιθέτως προκαλούν άλλα, με δυσμενείς συνέπειες για τα παιδιά σας, που μειώνουν την ποιότητα του Δημόσιου Σχολείου, αφού κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι με λιγότερους εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν περισσότερες ώρες στην τάξη θα πετύχει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα, που μειώνουν τον χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε ως παιδαγωγοί για τις ανάγκες των παιδιών σας.

«Κι εσείς γνωρίζετε, πως ο χρόνος που χρειάζονται τα παιδιά μας, δεν είναι μόνο ο χρόνος που ο εκπαιδευτικός τους διαθέτει στην τάξη την ώρα του μαθήματος, που οδηγούν περισσότερους από 200 εκπαιδευτικούς που εργάζονταν μέχρι πέρσι στην ανεργία, που συνοδεύτηκαν από μια καινοφανή προσπάθεια εξευτελισμού και απαξίωσης των εκπαιδευτικών και υποτίμησης του ουσιαστικού παιδαγωγικού ρόλου που επιτελούν, αλλά και από μια πρωτοφανή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας για τη σχολική ζωή, εξίσωσης του διδακτικού με τον εργάσιμο χρόνο και υποβάθμισης της αξίας του εξωδιδακτικού και άλλου παιδαγωγικού έργου, το οποίο γνωρίζετε πόσα πολλά προσφέρει στα παιδιά μας, που στηρίχθηκαν σε επιλεκτικά δεδομένα για τα μαθησιακά αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν με τρόπο απαξιωτικό για τους μαθητές μας, παραγνωρίζοντας τις επιτυχίες τους, υποτιμώντας τα πολλαπλά τους ταλέντα και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των παιδιών μας», προσθέτουν.

ΠτΔ: Λύπη για την απεργία των εκπαιδευτικών

Αναφέρουν, επίσης, ότι με βάση όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες θεωρούν ότι η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για ομαλοποίηση της όλης κατάστασης στην Εκπαίδευση.

«Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε κρίνετε απαραίτητο και εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε», καταλήγουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο υπόμνημα τους.

Μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με τον προεδρεύων της Βουλής, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων για την επίδοση του υπομνήματος στον προεδρεύοντα της Βουλής, τον κ. Αδάμου Αδάμου ο οποίος, όπως είπε, θα ενημερώσει εντός της ημέρας τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος βρίσκεται στην Ουγγαρία για το περιεχόμενο του υπομνήματος.

«Να τονίσω ότι τόσο η Βουλή όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής προσωπικά ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το θέμα που προέκυψε στην παιδεία. Άλλωστε είναι γνωστή και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής τις περασμένες εβδομάδες. Να πω ότι ο κ. Συλλούρης είναι έτοιμος εφόσον του ζητήθηκε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να εμπλακεί και πάλι, αν και εφόσον αυτό θεωρηθεί χρήσιμο», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων είπε ότι ως εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν επιδώσει ένα υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Σε αυτό το υπόμνημα κοιτάζοντας μόνο μπροστά, απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο της Βουλής και προσβλέπουμε στη δική του καταλυτική παρέμβαση η οποία ελπίζουμε να ομαλοποιήσει την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης για να μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά και το μπροστά σημαίνει να μπούμε σε ένα εποικοδομητικό πια διάλογο, θεσμικό διάλογο όπου τα πάντα θα συζητούνται και θα αποφασίζονται στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να επιλύσουμε και να αναδιαμορφώσουμε όλα τα θέματα της εκπαίδευσης, τα εκπαιδευτικά ζητήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο τα οποία όμως είναι προκλήσεις για το δημόσιο σχολείο και σε αυτό το διάλογο προσβλέπουμε ούτως ώστε να αναβαθμιστεί ποιοτικά και ουσιαστικά και πραγματικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα», συμπλήρωσε.

Άρα, συνέχισε ο κ. Φυλακτού, «η παράκληση μας και προς τον Πρόεδρο της Βουλής είναι ακριβώς να μελετήσει το κείμενο που το έχουμε απευθύνει και να δει και ο ίδιος με ποιο τρόπο μπορεί να παρέμβει σε αυτή την κρίση, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται πέραν από δύο μήνες τώρα».

Ερωτηθείς για πρωτοβουλίες από συντεχνίες και οργανωμένους γονείς, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μέχρι στιγμής επίσημα δεν έχουν τίποτα ενώπιον τους.

«Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στον όποιο διάλογο θα οδηγήσει σε έξοδο από αυτό το αδιέξοδο το οποίο είδαμε και να εντείνεται το τελευταίο διάστημα. Να μην ξεχνάμε ότι σήμερα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εφαρμόζουν το έσχατο μέτρο της απεργίας σήμερα και αύριο. Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις, οι οποίες θα έρθουν ενώπιον μας. Προτάσεις οι οποίες θα είναι επίσημες, γιατί οτιδήποτε άλλο ελλοχεύει πλέον κινδύνους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X