ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση από Χαμπιαούρη να πέσουν οι τόνοι

«Οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές»

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μπουν σε ένα εντατικό διάλογο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τους καλύτερους οιωνούς, απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, μετά το τέλος της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής, αλλά και της σύντομης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

«Θερμή παράκληση να πέσουν οι τόνοι, να μπούμε σε ένα εντατικό διάλογο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας, με τους καλύτερους οιωνούς. Διέξοδο σε αυτό είναι η χθεσινή βελτιωμένη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που θεωρώ ότι όλες οι πλευρές πρέπει να την υιοθετήσουν. Με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που εμπεριέχει πολύ θετικά στοιχεία, δίνοντας τόπο στο διάλογο, επιλύοντας τις διαφορές, θα δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, θα δώσουμε χαρά στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Ευελπιστώ να γίνουν δεύτερες σκέψεις και τονίζω ότι οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν ιδέες και απόψεις σε ό,τι αφορά την κρίση της παιδείας.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής θα είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τον Υπουργό Παιδείας όσο και με τους εκπαιδευτικούς, με τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ό,τι και όταν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν προέβησαν σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας και της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας απλά ότι θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, αργότερα σήμερα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X