ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είπαν πανηγυρικό ναι σε Μαλά

Με 955 ψήφους υπέρ από τους 963 πέρασε από το παγκύπριο συνέδριο η υποψηφιότητα Μαλά

Σε σύνολο 963 ψηφισάντων στο έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ 955 υπερψήφισαν την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά. Εναντίον ψήφισαν 3 ενώ υπήρξαν 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, η οποία ήταν μυστική, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε πως το αποτέλεσμα του συνεδρίου και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν αποτελεί ισχυρή απάντηση «σε όσους προσπαθούν να μας υποσκάψουν».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα διακυβεύματα και τα διλήμματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι ιστορικά, πρωτίστως σε ότι αφορά τη λύση στο Κυπριακό καθώς τα πράγματα έχουν βαλτώσει και χρειάζεται να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για τη λύση. Λύση βασισμένη στις διαχρονικές αρχές τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την τ/κυπριακή κοινότητα και γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Σταύρου Μαλά και τις διαδικασίες επιλογής του, ανέφερε ότι δώσαμε δείγματα εσωκομματικής δημοκρατίας, που δεν μπορεί κάποιος να συναντήσει σε άλλο πολιτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι συζητήσαμε διεξοδικά και εξαντλητικά, είπαμε απόψεις, πήραμε αποφάσεις και τώρα είναι η ώρα της δουλειάς.

Συνεχίζοντας είπε ότι «υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με ακεραιότητα, εντιμότητα, ήθος και ικανότητες που αναγνωρίζονται ευρέως από την ίδια την κοινωνία και δήλωσε σίγουρος ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει τίποτε να τον βαραίνει, δεν έχει τίποτε εναντίον του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμα πως η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι μονόδρομος για όσους θέλουν η Κύπρος να έχει μέλλον και προοπτική. Πρόσθεσε ότι «έχουμε να δώσουμε μια μάχη δύσκολη, ενάντια στις κάλπικες δεσμεύσεις, στα διάφορα ρουσφέτια, στη διαπλοκή, στην εξαγορά συνειδήσεων.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η υποψηφιότητα-παραλλαγή του κ. Αναστασιάδη, γνησίου τέκνου του κατεστημένου, του οικονομικού, του τραπεζικού και όχι μόνο, διερωτήθηκε τι μπορεί να περιμένει ο τόπος από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού καθώς θα πάρει τουλάχιστον μια πενταετία να συμφωνήσουν μεταξύ τους, το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη ποια λύση θέλουν.

Διερωτήθηκε ακόμα τι πρόκειται να κάνει ο κ. Παπαδόπουλος στα θέματα της οικονομίας μετά τα όσα ψήφισε μαζί με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή και διατύπωσε τη θέση πως ότι άφησε όρθιο ο κ. Αναστασιάδης, θα το ισοπεδώσει ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, τι απομένει να πούμε; Οι πλείστοι σε αυτή την αίθουσα τον γνωρίζετε πολύ καλά. Οι πλείστοι από εσάς σε αυτή την αίθουσα γυρίσατε μαζί του από χωριό σε χωριό για τις εκλογές, για να εκλεγεί σε βουλευτικά αξιώματα. Ακόμα ένας που μας είπε το ευχαριστώ. Επί της ουσίας όμως, όσο επικίνδυνος για το Κυπριακό είναι ο κ. Παπαδόπουλος, άλλο τόσο είναι και ο Λιλλήκας. Πώς να εμπιστευτεί ο λαός στο προεδρικό αξίωμα έναν άνθρωπο που κοιμάται με μια θέση και ξυπνά με μια άλλη;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X