ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είναι η ώρα η Τουρκία προσέλθει με καλή θέληση στο τραπέζι των συνομιλιών»

Όλα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Tην θέση ότι είναι η ώρα η Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να προσέλθει με καλή θέληση στο τραπέζι των συνομιλιών, ώστε στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες να εξευρεθεί η πολυπόθητη λύση του Κυπριακού, διατύπωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στο μνημόσυνο των ηρώων πεσόντων της κοινότητας Έμπας που τελέστη στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα Έμπας προισταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως για πρώτη φορά με το Πλαίσιο Γκουτέρες τα ΗΕ προσδιόρισαν με σαφήνεια την επίλυση του Κυπριακού ως διαδικασία που θα κάνει την Κύπρο ένα κανονικό κράτος, χωρίς ξένες εγγυήσεις και παρεμβάσεις και χωρίς ξένους στρατούς.

Διότι, εξήγησε, στην βάση αυτού του Πλαισίου, εκτός των άλλων ζητημάτων διασαφηνίζεται πως λύση του κυπριακού σημαίνει κατάργηση των εγγυήσεων / παρεμβάσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού της Τουρκίας.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως σ’ ένα ευρωπαικό περιβάλλον, η ασφάλεια όλων μας, Ε/κ και Τ/κ , διασφαλίζεται μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Ασφάλεια μας είπε, είναι η λειτουργία και η εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως την ίδια ώρα που η άλλη πλευρά κάνει λόγο για « σχέδιο βήτα», ο ΠτΔ απαντά με την επιμονή μας σε διάλογο κάτω από την αιγίδα των ΗΕ, με την επανέναρξη των συνομιλιών και με δεδομένο το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Η αποφασιστικότητα και η βούληση της πλευράς μας παραμένουν είπε ο Υπουργός , αταλάντευτες μέχρι την τελική επίλυση του κυπριακού , τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και την αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών της χώρας μας, έτσι ώστε Ε/κ και Τ/κ να συμβάλουμε σε ένα σύγχρονο και ευρωπαικό κράτος απολαμβάνοντας τον φυσικό μας πλούτο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά ορίζονται στις ευρωπαικές και διεθνείς συμβάσεις.

Αναφερόμενος στους ήρωες της κοινότητας Έμπας, ο κ. Ιωάννου είπε πως τα διδάγματα που αντλούμε από την θυσία των ηρώων μας είναι πολλαπλά με κύριο την αναγκαιότητα για ομοψυχία και ομόθυμη συστράτευση όλων μας,για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους του αγώνα μας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος που είναι κοινοί για όλους, ανεξάρτητα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές.

Ας αποτελέσει η θυσία των ηρώων μας κατέληξε, πυξίδα ενότητας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X