ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγγραφο για «λάθη» του Προέδρου στο Κυπριακό, δηλώνει ότι θα κοινοποιήσει ο Λιλλήκας

Θα δώσει διάσκεψη Τύπου

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε σήμερα ότι θα δώσει διάσκεψη Τύπου τις επόμενες μέρες και θα αποκαλύψει, όπως είπε, έγγραφο για τα λάθη του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Όπως δήλωσε από τη Λεμεσό στο πλαίσιο επίσκεψης του στο κρατικό νοσηλευτήριο ο κ. Λιλλήκας τις επόμενες μέρες θα καλέσει διάσκεψη Τύπου στην οποία θα αναφερθεί σε "επίσημο έγγραφο" με το οποίο ο κ. Αναστασιάδης "ενώ αναγνωρίζει ότι έκανε λάθη, ενώ αναγνωρίζει ο ίδιος ότι τα έδωσε όλα και δεν έμεινε τίποτε, ενώ αναγνωρίζει ποια είναι τα πλάνα των ΗΕ, επιμένει σε συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν».

Κατά τον κ. Λιλλήκα, «το κυπριακό λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και λόγω των λαθών του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος αφέθηκε να πέσει στην παγίδα που έστησε η Τουρκία για τη σύγκληση διάσκεψης, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή».

«Έχουν αναβαθμιστεί κατά πολύ οι αξιώσεις της Τουρκίας και είδαμε πρόσφατα τον τ/κ διαπραγματευτή να επαναφέρει τον παλιό οδικό χάρτη που έθεσε ο κ. Ερογλου το καλοκαίρι του 2014. Δηλαδή ως προϋπόθεση να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, να συμφωνηθεί ότι σε ένα χρονοδιάγραμμα αν δεν υπάρξει λύση να προχωρήσουμε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους». Αντιλαμβάνεστε, ανέφερε ότι αυτό είναι ένας ωμός εκβιασμός που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση απόλυτα των τουρκικών απαιτήσεων. «Και έτσι είτε θα έχουμε μια τουρκική λύση είτε αναγνώριση του ψευδοκράτους».

«Δυστυχώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κ. Αναστασιάδης και με εκπλήττει διότι αν και ο ίδιος αναγνωρίζει και σύντομα θα κάνω τις επόμενες μέρες διάσκεψη Τύπου γι αυτό το θέμα, ενώ αναγνωρίζει ο ίδιος σε επίσημο έγγραφο ότι έκανε λάθη ενώ αναγνωρίζει ο ίδιος ότι τα έδωσε όλα και δεν έμεινε τίποτε, ενώ αναγνωρίζει ποια είναι τα πλάνα των ΗΕ, επιμένει σε συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Αυτό για μένα είναι αδιανόητο και ακατανόητο. Όμως θα πω περισσότερα σε λίγες μέρες με συγκεκριμένες αναφορές και παραπομπές σε ένα έγγραφο ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τα λάθη του κ. Αναστασιάδη» είπε.

Σε ό,τι αφορά την περιοδεία του στα κρατικά νοσηλευτήρια ο κ. Λιλλήκας είπε πως αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ενώ βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την έναρξη εφαρμογής της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ επείγει να ξεκινήσει η στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτηρίων.

«Επείγει επίσης να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία ή την επέκταση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Έτσι ώστε με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ να εμπλακούν σε ένα υγιή ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα πρέπει να αφεθούν τα κρατικά νοσηλευτήρια να μπουν στο νέο περιβάλλον με την υφιστάμενη υποδομή και με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κάτι τέτοιο θα αποβεί μοιραίο για τα κρατικά νοσηλευτήρια» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X